culinaire zaken .nl |
Pasta met twee kaassoorten | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:40 | |
Indelingen | Makkelijk Ovenschotel | Rijst En Pasta Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 175 100 100 1 1 0.50 - - |
gram gram gram gram stuks teentje bekertje naar smaak naar smaak |
pasta (fusili) oesterzwam kaas (lichtbelegen) kaas (Pardano) ei (kip) knoflook creme fraiche zout peper | ||
Voor- berei- ding |
Kook de pasta volgens de verpakking. Laat de fusili uitlekken en spoel koud water erover. Maak de oesterzwammen schoon en snij ze in smalle reepjes. Snij de lich belegen kaas in piepkleine blokjes en rasp de Pardano-kaas grof. | |||
Berei- ding |
Verwarm de boter in een pan en bak de oesterzwammen 3 minuten. Strooi er wat zout en vers gemalen peper over en roer daarna de uitgeperste knoflook erdoor. Neem het pannetje van het vuur. Vermeng de creme fraiche (3 eetlepels) met het losgeroerde ei en voeg aan dit mengsel een beetje zout en peper toe. Vermeng de goed uitgelekte pasta met de oesterzwammen en de kaasblokjes. Doe alles over in een ovenvaste schaal. Schenk hierover het eimengsel en bestrooi het geheel met de grof geraspte Pardano kaas. Dek de schaal af met aluminiumfolie en plaats hem in het midden van de tot 200 graden voorverwarmde oven. Neem na 15 minuten de folie weg en laat de schaal nog 5 a 7 minuten in de oven staan. Dien het gerecht onmiddelijk daarna op. TIP: Geef tomatensalade met uiringen en zwarte olijven erbij. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1747 KiloJoules 416 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 5 gram 31 gram 1 gram |