culinaire
zaken
.nl
Pasta met twee kaassoorten
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
200
175
100
100
1
1
0.50
-
-
gram
gram
gram
gram
stuks
teentje
bekertje
naar smaak
naar smaak
pasta (fusili) ingrediënt info
oesterzwam ingrediënt info
kaas (lichtbelegen)
kaas (Pardano)
ei (kip)ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
creme fraiche ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Kook de pasta volgens de verpakking. Laat de fusili uitlekken en spoel koud water erover.

Maak de oesterzwammen schoon en snij ze in smalle reepjes. Snij de lich belegen kaas in piepkleine blokjes en rasp de Pardano-kaas grof.
Berei-
ding
Verwarm de boter in een pan en bak de oesterzwammen 3 minuten. Strooi er wat zout en vers gemalen peper over en roer daarna de uitgeperste knoflook erdoor. Neem het pannetje van het vuur. Vermeng de creme fraiche (3 eetlepels) met het losgeroerde ei en voeg aan dit mengsel een beetje zout en peper toe. Vermeng de goed uitgelekte pasta met de oesterzwammen en de kaasblokjes. Doe alles over in een ovenvaste schaal. Schenk hierover het eimengsel en bestrooi het geheel met de grof geraspte Pardano kaas. Dek de schaal af met aluminiumfolie en plaats hem in het midden van de tot 200 graden voorverwarmde oven. Neem na 15 minuten de folie weg en laat de schaal nog 5 a 7 minuten in de oven staan. Dien het gerecht onmiddelijk daarna op.

TIP: Geef tomatensalade met uiringen en zwarte olijven erbij.
Voedings-
waarde
Energie1747 KiloJoules
416 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
5 gram
31 gram
1 gram