culinaire
zaken
.nl
Pasta met rollade en tonijnsaus
(Pasta = penne of buisjespasta)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
250
200
3
2
2
1
1
1
1
gram
gram
gram
eetlepel
theelepel
eetlepel
blik
stuks
bekertje
eetlepel
kalfsrolladeingrediënt info
pasta (penne) ingrediënt info
boon (sperzie-,vers)
olie (olijf-) ingrediënt info
oregano ingrediënt info
kappertjes
tonijn (naturel)
ui ingrediënt info
creme fraiche ingrediënt info
puree (tomaten-)ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Verkruimel de uitgelekte tonijn (185 gram). Snijd de schoongemaakte sperzieboontjes in stukjes ter grootte van de paste. Snipper de ui. Snijd de gebraden rollade in reepjes.
Berei-
ding
Kook de sperzieboontjes 5 minuten in water met wat zout, giet ze af, laat ze onder de koude kraan schrikken en in een vergiet uitlekken. Verhit de olie in een pan en laat de ui, omscheppend, in een paar minuten glazig fruiten. Voeg de tonijn, creme fraiche en de tomatenpuree toe en roer tot het een gladde saus is. Verdun de saus desgewenst met een scheutje water of witte wijn.

Kook intussen de pasta in ruim water met wat zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

Roer de kappertjes, oregano, sperzieboontjes en het vlees door de saus en breng op smaak met wat zout en peper. Doe de uitgelekte pasta in een met heet water voorverwarmde schaal en schep er de saus door. Lekker met gemengde sla.
Voedings-
waarde
Energie816 KiloJoules
194 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
5 gram
13 gram
1 gram