culinaire zaken .nl |
Pasta met rollade en tonijnsaus (Pasta = penne of buisjespasta) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:35 | |
Indelingen | Rijst En Pasta | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 250 200 3 2 2 1 1 1 1 |
gram gram gram eetlepel theelepel eetlepel blik stuks bekertje eetlepel |
kalfsrollade pasta (penne) boon (sperzie-,vers) olie (olijf-) oregano kappertjes tonijn (naturel) ui creme fraiche puree (tomaten-) | ||
Voor- berei- ding |
Verkruimel de uitgelekte tonijn (185 gram). Snijd de schoongemaakte sperzieboontjes in stukjes ter grootte van de paste. Snipper de ui. Snijd de gebraden rollade in reepjes. | |||
Berei- ding |
Kook de sperzieboontjes 5 minuten in water met wat zout, giet ze af, laat ze onder de koude kraan schrikken en in een vergiet uitlekken. Verhit de olie in een pan en laat de ui, omscheppend, in een paar minuten glazig fruiten. Voeg de tonijn, creme fraiche en de tomatenpuree toe en roer tot het een gladde saus is. Verdun de saus desgewenst met een scheutje water of witte wijn. Kook intussen de pasta in ruim water met wat zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Roer de kappertjes, oregano, sperzieboontjes en het vlees door de saus en breng op smaak met wat zout en peper. Doe de uitgelekte pasta in een met heet water voorverwarmde schaal en schep er de saus door. Lekker met gemengde sla. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 816 KiloJoules 194 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 5 gram 13 gram 1 gram |