culinaire
zaken
.nl
Paprika's met kruidige gehaktvulling
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
2.50
12
4
3
3
2
2
2
1
1
-
gram
deciliter
gram
stuks
eetlepel
eetlepel
teentje
eetlepel
stuks
theelepel
stuks
naar smaak
gehakt (runder-,mager)
bouillon (runder-)
bloem ingrediënt info
paprika (groen) ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
puree (tomaten-)ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
peper (rood,gedroogd) ingrediënt info
ui ingrediënt info
oregano ingrediënt info
laurier (blad)
zout
Berei-
ding
Leg de paprika's op een bakplaat en rooster ze in een op 200 graden Celcius voorverwarmde oven tot de schillen donkerbruin zijn gekleurd. Laat de paprika's afkoelen en haal de schillen eraf. Snij de kapjes van de paprika's af en verwijder de zaadlijsten. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden uien en de uitgeperste knoflook ongeveer 3 minuten. Voeg de verkruimelde rode pepertjes en het gehakt toe. Bak het gehakt steeds omscheppend lichtbruin en rul. Roer de bloem erdoor. Voeg al roerende de bouillon en de tomatenpuree toe tot het een gebonden geheel is geworden. Voeg de oregano, het laurierblad en wat zout toe en breng het aan de kook. Draai het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat het gehaktmengsel af en toe doorroerend ongeveer 25 minuten zachtjes koken. Haal het laurierblad uit het gehaktmengsel. Vul de paprika's met het gehaktmengsel. Plaats de gevulde paprika's in een beboterde ovenvaste schaal. Bak de gevulde paprika's ongeveer 40 minuten in een op 175 graden Celcius voorverwarmde oven. Direct na het bakken opdienen.
Voedings-
waarde
Energie1803 KiloJoules
429 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
28 gram
30 gram
6 gram