culinaire
zaken
.nl
Paprika gevuld met kaaspuree
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2.50
125
4
1
1
1
1
1
0.50
0.25
-
-
deciliter
gram
stuks
stuks
stuks
theelepel
theelepel
pak
eetlepel
theelepel
naar smaak
naar smaak
melk ingrediënt info
kaas
paprika (groen) ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
tomaat ingrediënt info
bouillon (poeder)
paprika (poeder) ingrediënt info
puree (aardappel-,instant
boter (room-)
nootmuskaatingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
Rasp de kaas.
Berei-
ding
Paprika's wassen, kapjes eraf snijden en zaadlijsten verwijderen. In pan water met zout aan de kook brengen. Paprika's circa 3 minuten koken. In vergiet laten uitlekken. Ei splitsen. In steelpan melk en 0.5 liter water aan de kook brengen. Van vuur af instantpuree, eierdooier, boter, zout, peper en nootmuskaat erdoor roeren. Met garde luchtig kloppen. Tomaat 2 tellen in kokend water onderdompelen. Ontvellen en in stukjes snijden. Tomaat, paprikapoeder en 50 gram kaas door puree scheppen. Paprika's hoog opvullen met puree en in ovenschotel zetten. Rest van kaas erover verdelen.
Oven voorverwarmen op 225 graden Celcius. In ovenschotel 1.5 deciliter water en bouillonpoeder doen. Paprika's in midden van oven in circa 25 minuten goubruin laten kleuren.

Variatie: garnalen toevoegen, groene kruiden, champignons, ham
Voedings-
waarde
Energie1088 KiloJoules
259 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
20 gram
14 gram
5 gram