culinaire zaken .nl |
Paprika gevuld met kaaspuree | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Goedkoop | Ovenschotel | Vegetarisch | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2.50 125 4 1 1 1 1 1 0.50 0.25 - - |
deciliter gram stuks stuks stuks theelepel theelepel pak eetlepel theelepel naar smaak naar smaak |
melk kaas paprika (groen) ei (kip) tomaat bouillon (poeder) paprika (poeder) puree (aardappel-,instant boter (room-) nootmuskaat peper zout | ||
Voor- berei- ding |
Rasp de kaas. | |||
Berei- ding |
Paprika's wassen, kapjes eraf snijden en zaadlijsten verwijderen. In pan water met zout aan de kook brengen. Paprika's circa 3 minuten koken. In vergiet laten uitlekken. Ei splitsen. In steelpan melk en 0.5 liter water aan de kook brengen. Van vuur af instantpuree, eierdooier, boter, zout, peper en nootmuskaat erdoor roeren. Met garde luchtig kloppen. Tomaat 2 tellen in kokend water onderdompelen. Ontvellen en in stukjes snijden. Tomaat, paprikapoeder en 50 gram kaas door puree scheppen. Paprika's hoog opvullen met puree en in ovenschotel zetten. Rest van kaas erover verdelen. Oven voorverwarmen op 225 graden Celcius. In ovenschotel 1.5 deciliter water en bouillonpoeder doen. Paprika's in midden van oven in circa 25 minuten goubruin laten kleuren. Variatie: garnalen toevoegen, groene kruiden, champignons, ham | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1088 KiloJoules 259 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 20 gram 14 gram 5 gram |