culinaire
zaken
.nl
Ovenschotel van kabeljauw en aardappelen
(Naselli alla messinese)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
700
500
500
200
1.50
4
2
1
1
1
-
-
-
gram
gram
gram
gram
deciliter
eetlepel
teentje
stuks
eetlepel
stuks
naar smaak
naar smaak
naar smaak
kabeljauw (filet)
aardappel ingrediënt info
tomaat (gepeld) ingrediënt info
olijf (zwart)
wijn (wit)
olie (olijf-) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
ui ingrediënt info
kappertjes
laurier (blad)
peper (zwart) ingrediënt info
tijm ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Kook de aardappelen 10 minuten in licht gezouten water. Giet af en verdeel in plakken. Verdeel de vis in stukken. Verhit de olijfolie en fruit de ui 5 minuten Voeg de geperste knoflook, de tijm en de laurierblaadjes toe en fruit ze 1 minuut Voeg de stukken vis toe en bak ze 2 minuten Doe de ontpitte tomaten en wijn erbij en breng het geheel op smaak met zout en peper. Voeg de olijven, kappertjes en de aardappelen toe. Zet de pan met gesloten deksel in de oven en laat het 30 minuten bakken op 275 graden Celcius.
Voedings-
waarde
Energie2032 KiloJoules
484 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
30 gram
34 gram
4 gram