culinaire zaken .nl |
Ovenschotel van kabeljauw en aardappelen (Naselli alla messinese) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 01:00 | |
Indelingen | Ovenschotel | Vis / Zeevruchten | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
700 500 500 200 1.50 4 2 1 1 1 - - - |
gram gram gram gram deciliter eetlepel teentje stuks eetlepel stuks naar smaak naar smaak naar smaak |
kabeljauw (filet) aardappel tomaat (gepeld) olijf (zwart) wijn (wit) olie (olijf-) knoflook ui kappertjes laurier (blad) peper (zwart) tijm zout | ||
Berei- ding |
Kook de aardappelen 10 minuten in licht gezouten water. Giet af en verdeel in plakken. Verdeel de vis in stukken. Verhit de olijfolie en fruit de ui 5 minuten Voeg de geperste knoflook, de tijm en de laurierblaadjes toe en fruit ze 1 minuut Voeg de stukken vis toe en bak ze 2 minuten Doe de ontpitte tomaten en wijn erbij en breng het geheel op smaak met zout en peper. Voeg de olijven, kappertjes en de aardappelen toe. Zet de pan met gesloten deksel in de oven en laat het 30 minuten bakken op 275 graden Celcius. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2032 KiloJoules 484 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 30 gram 34 gram 4 gram |