culinaire zaken .nl |
Ovenschotel met rijst, garnalen en mosselen (winterovenschotel) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 01:00 | |
Indelingen | Ovenschotel | Rijst En Pasta | Vis / Zeevruchten | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 300 200 150 1 100 40 4 4 3 2 2 2 1 1 0.50 |
gram gram gram gram deciliter gram gram stuks takje eetlepel stuks eetlepel eetlepel teentje theelepel theelepel |
boon (sperzie-,vers) rijst (zilvervlies) mossel garnaal (Noors,gepeld) bouillon (kruiden-) pinda (vlies-) boter (room-) ei (kip) selderij (blad-) meel (paneer-) prei ketjap (manis) olie (olijf-) knoflook sambal gember (poeder) | ||
Voor- berei- ding |
Sperziebonen afhalen en breken. Snij de prei in dunne ringen. | |||
Berei- ding |
De rijst gaar koken volgens de beschrijving. De prei, de sperzieboontjes en de grote knoflook uit de pers in de verhitte olie fruiten. De pinda's toevoegen en 5 minuten meebakken. Dan de gare losgeroerde rijst er al omscheppend door mengen en 2 minuten meebakken. Van het vuur af het gesnipperde selderijblad, mosselen, garnalen, gemberpoeder, sambal, ketjap en zout en peper naar smaak toevoegen. De massa in een ingevette ovenschaal scheppen. De eieren loskloppen met de bouillon en peper en dit gelijkmatig over de massa gieten. Met de paneermeel bestrooien en de boter in kleine vlokjes over de schotel verdelen. In het midden van een warme oven, 175 graden Celcius, in 30 minuten een korstje laten krijgen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1824 KiloJoules 434 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 33 gram 26 gram 3 gram |