culinaire zaken .nl |
Ovenschotel met penne, bleekselderij en kaassaus | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 01:00 | |
Indelingen | Ovenschotel | Rijst En Pasta | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
5 400 150 45 40 2 1 1 |
deciliter gram gram gram gram eetlepel stuks stengel |
melk (halfvol) pasta (penne) kaas (Magor) bloem boter (room-) peterselie bouillon (groente-,tablet selderij (bleek-) | ||
Berei- ding |
De penne rigate volgens de gebruiksaanwijzing in ruim water met zout en een 0.5 bouillontablet beetgaar koken en laten uitlekken. De bleekselderij in smalle boogjes snijden en deze in 5 a 7 minuten gaar koken. Voor de saus de boter smelten, de bloem erdoor roeren en het mengsel even laten pruttelen. De melk toevoegen en steeds roerend aan de kook brengen. Een beetje kaas en de rest van het bouillontablet in de saus oplossen. De bleekselderij, de rest van de kaas en de peterselie door de pasta scheppen. Met zout en peper op smaak brengen. De helft van de pasta in een ingevette ovenschaal scheppen, hierover de helft van de kaassaus verdelen en dit herhalen. In een vrij hete oven, 200 graden Celcius, in 30 minuten goudbruin laten worden. Het gerecht wordt nog lekkerder als er twee peren aan toe worden gevoegd. De kaas kan worden vervangen door 100 gram Fougerond kaas in blokjes en 200 gram geraspt. In plaats van "een beetje kaas": de blokjes etc. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1446 KiloJoules 344 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 21 gram 17 gram 4 gram |