culinaire
zaken
.nl
Ovenschotel met penne, bleekselderij en kaassaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
5
400
150
45
40
2
1
1
deciliter
gram
gram
gram
gram
eetlepel
stuks
stengel
melk (halfvol) ingrediënt info
pasta (penne) ingrediënt info
kaas (Magor)
bloem ingrediënt info
boter (room-)
peterselie ingrediënt info
bouillon (groente-,tablet
selderij (bleek-)ingrediënt info
Berei-
ding
De penne rigate volgens de gebruiksaanwijzing in ruim water met zout en een 0.5 bouillontablet beetgaar koken en laten uitlekken. De bleekselderij in smalle boogjes snijden en deze in 5 a 7 minuten gaar koken. Voor de saus de boter smelten, de bloem erdoor roeren en het mengsel even laten pruttelen. De melk toevoegen en steeds roerend aan de kook brengen. Een beetje kaas en de rest van het bouillontablet in de saus oplossen. De bleekselderij, de rest van de kaas en de peterselie door de pasta scheppen. Met zout en peper op smaak brengen. De helft van de pasta in een ingevette ovenschaal scheppen, hierover de helft van de kaassaus verdelen en dit herhalen. In een vrij hete oven, 200 graden Celcius, in 30 minuten goudbruin laten worden.
Het gerecht wordt nog lekkerder als er twee peren aan toe worden gevoegd.
De kaas kan worden vervangen door 100 gram Fougerond kaas in blokjes en 200 gram geraspt. In plaats van "een beetje kaas": de blokjes etc.
Voedings-
waarde
Energie1446 KiloJoules
344 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
21 gram
17 gram
4 gram