culinaire
zaken
.nl
Orientaalse lever
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
225
150
100
6
50
15
6
5
5
2
2
1
1
-
gram
gram
gram
centiliter
gram
gram
gram
centimeter
theelepel
stuks
teentje
eetlepel
stuks
naar smaak
kalfslever
broccoli (roosjes) ingrediënt info
peultjes
bouillon (groente-)
noot (bombay)
sesamzaad ingrediënt info
meel (volkoren-)
gember (wortel,vers) ingrediënt info
saus (soja-)
wortel
knoflook ingrediënt info
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
paprika (rood) ingrediënt info
peper (zwart) ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Rooster de sesamzaadjes in een koekepan.
Berei-
ding
Snij de repen paprika diagonaal in stukken van 2.5 centimeter. Verhit de olie in een wadjan of een grote braadpan. roerbak hierin snel de gember en de knoflook. Meng het meel met wat peper en schud dit door de lever. Doe dit ook in de wadjan en bak het onder voortdurend omscheppen 3 minuten mee. Voeg de wortel, peultjes, paprika en broccoli toe. Roerbak dit 3 minuten. voeg nu de noten, sojasaus en bouillon erbij. Verwarm dit nog 4 minuten en strooi het sesamzaad erover.
Voedings-
waarde
Energie1003 KiloJoules
239 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
16 gram
15 gram
4 gram