culinaire zaken .nl |
Orientaalse lever | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:40 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
225 150 100 6 50 15 6 5 5 2 2 1 1 - |
gram gram gram centiliter gram gram gram centimeter theelepel stuks teentje eetlepel stuks naar smaak |
kalfslever broccoli (roosjes) peultjes bouillon (groente-) noot (bombay) sesamzaad meel (volkoren-) gember (wortel,vers) saus (soja-) wortel knoflook olie (zonnebloem-) paprika (rood) peper (zwart) | ||
Voor- berei- ding |
Rooster de sesamzaadjes in een koekepan. | |||
Berei- ding |
Snij de repen paprika diagonaal in stukken van 2.5 centimeter. Verhit de olie in een wadjan of een grote braadpan. roerbak hierin snel de gember en de knoflook. Meng het meel met wat peper en schud dit door de lever. Doe dit ook in de wadjan en bak het onder voortdurend omscheppen 3 minuten mee. Voeg de wortel, peultjes, paprika en broccoli toe. Roerbak dit 3 minuten. voeg nu de noten, sojasaus en bouillon erbij. Verwarm dit nog 4 minuten en strooi het sesamzaad erover. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1003 KiloJoules 239 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 16 gram 15 gram 4 gram |