culinaire
zaken
.nl
Omelet met tonijn
(Tortilla Asturiana)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
4
3
2
2
1
1
1
stuks
eetlepel
stuks
stuks
blik
teentje
eetlepel
ei (kip)ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
ui ingrediënt info
tomaat (gepeld) ingrediënt info
tonijn (naturel)
knoflook ingrediënt info
peterselie ingrediënt info
Berei-
ding
Verhit 1.5 eetlepels olie en fruit de uien er zo lang in tot ze glazig zijn. Roer de knoflook erdoor en voeg na 1 minuut de tomaten toe. Leg het deksel op de pan en laat alles 10 minuten zachtjes smoren. Strooi er een beetje zout en peper over. Verdeel de uitgelekte tonijn (200 gram) in kleine stukjes. Klop in een kom de eieren los. Voeg zout en peper toe. Verhit 1.5 eetlepels olie in een koekepan. Temper de warmtebron. Schenk de helft van de eieren in de pan. Verdeel de stukjes tonijn over het mengsel in de pan en wacht tot het mengsel begint te stollen. Schep de gesmoorde uien en tomaten erop en strijk het zo gelijkmatig mogelijk over de omelet. Roer de peterselie door de rest van het eiermengsel en schenk het over de uien en tomaten. Wacht tot de omelet aan de bovenzijde is gestold. Keer de omelet om met een pannedeksel of een groot bord. Laat hem dan nog 2-3 minuten in de pan liggen. Dien de omelet op een voorverwarmde schotel op. Snij hem aan tafel in het gewenste aantal punten. De tortilla kan zowel warm als koud worden gegeten. Geef er warm en lekker knapperig stokbrood bij.
Voedings-
waarde
Energie754 KiloJoules
180 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
6 gram
8 gram
1 gram