culinaire
zaken
.nl
Omelet met artisjokken
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
1
50
25
6
2
-
-
gram
deciliter
gram
gram
stuks
eetlepel
naar smaak
naar smaak
artisjok (hart) ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
bloem ingrediënt info
boter (room-)
ei (kip)ingrediënt info
basilicum (vers)ingrediënt info
peper (zwart) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Laat de artisjokken goed uitlekken en dep ze droog met keukenpapier. Snij de artisjokharten in vieren. Wentel ze door de bloem. Verhit de olie in een koekepan en bak de artisjokharten rondom goudbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Klop de eieren los met zout en peper. Verhit de boter in een schone koekepan. Voeg de artisjokken toe en schenk de eieren erover. Laat de omelet op zacht vuur stollen. Strooi de basilicum erover.
Voedings-
waarde
Energie1801 KiloJoules
429 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
22 gram
15 gram
5 gram