culinaire zaken .nl |
Omelet met artisjokken | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Makkelijk | Snel | Vegetarisch | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 1 50 25 6 2 - - |
gram deciliter gram gram stuks eetlepel naar smaak naar smaak |
artisjok (hart) olie (olijf-) bloem boter (room-) ei (kip) basilicum (vers) peper (zwart) zout | ||
Berei- ding |
Laat de artisjokken goed uitlekken en dep ze droog met keukenpapier. Snij de artisjokharten in vieren. Wentel ze door de bloem. Verhit de olie in een koekepan en bak de artisjokharten rondom goudbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Klop de eieren los met zout en peper. Verhit de boter in een schone koekepan. Voeg de artisjokken toe en schenk de eieren erover. Laat de omelet op zacht vuur stollen. Strooi de basilicum erover. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1801 KiloJoules 429 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 22 gram 15 gram 5 gram |