culinaire zaken .nl |
Noedelgratin | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 3 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Eenpansgerecht | Ovenschotel | Rijst En Pasta | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
450 250 100 60 3 3 3 2 1 1 - - |
gram gram gram gram stuks stuks eetlepel teentje eetlepel eetlepel naar smaak naar smaak |
spinazie (diepvries) noedel kaas (gruyere) boter (room-) ei (kip) ui melk knoflook pit (pijnboom-) olie nootmuskaat zout | ||
Voor- berei- ding |
Rasp de kaas. | |||
Berei- ding |
Laat de spinazie op een zacht vuurtje ontdooien. Pel intussen de uien, snij ze in ringen en fruit ze glazig in de helft van de boter. Voeg de spinazie en knoflook uit de knijper toe en laat 2 a 3 minuten stoven. Roer de helft van de kaas door de spinazie en breng op smaak met zout en nootmuskaat. Vet wanden en bodem van een vuurvaste schaal met wat van de boter in. Kook de (zelfgemaakte, zie basisrecept) noedels in licht gezouten water met een scheutje olie, giet ze af en laat goed uitlekken. Schik de pasta en de spinaziemix in laagjes in de ovenschotel. Klop de eieren los met melk, nootmuskaat en zout en giet dit mengsel over de noedels. Strooi de pijnpitten over het gerecht, samen met de rest van de gemalen kaas. Leg hier en daar een nootje boter en schuif de schotel in een op 200 graden Celcius voorverwamde oven. Laat 30-40 minuten bakken tot er een mooi goudbruin korstje ontstaan is. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1959 KiloJoules 466 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 13 gram 24 gram 7 gram |