culinaire
zaken
.nl
Macaroni met kipragout
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
300
2.50
40
30
4
4
2
1
-
-
gram
gram
deciliter
gram
gram
stengel
eetlepel
stuks
eetlepel
naar smaak
naar smaak
pasta (macaroni) ingrediënt info
kipfilet (fumee)
bouillon (kippen-)
boter (room-)
bloem ingrediënt info
selderij (bleek-)ingrediënt info
room (slag-)
ui ingrediënt info
peterselie ingrediënt info
zout
peper (wit) ingrediënt info
Berei-
ding
Bereid de macaroni volgens de aanwijzingen op het pak. Snij het kippenvlees klein. Snipper de uien en snij de bleekselderij in reepjes. Verhit de boter en bak hierin de uien en de bleekselderij glazig. De bloem van het vuur toevoegen en al roerend de bouillon er bij schenken. De saus al roerende aan de kook brengen en enkele minuten laten pruttelen. Op smaak brengen met peper en zout. Het kippenvlees toevoegen en goed doorwarmen. De slagroom erdoor roeren en alles over de macaroni scheppen. Met peterselie bestrooien en direkt serveren. Goed te kombineren met: ijsbergsalade, gegarneerd met ui en tomaten. Breng de salade op smaak met zure room, slasaus, tomatenketchup, mosterd, peper, paprikapoeder, bieslook en knoflook.
Voedings-
waarde
Energie3084 KiloJoules
734 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
113 gram
39 gram
19 gram