culinaire zaken .nl |
Macaroni met kipragout | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Goedkoop | Makkelijk | Rijst En Pasta | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 300 2.50 40 30 4 4 2 1 - - |
gram gram deciliter gram gram stengel eetlepel stuks eetlepel naar smaak naar smaak |
pasta (macaroni) kipfilet (fumee) bouillon (kippen-) boter (room-) bloem selderij (bleek-) room (slag-) ui peterselie zout peper (wit) | ||
Berei- ding |
Bereid de macaroni volgens de aanwijzingen op het pak. Snij het kippenvlees klein. Snipper de uien en snij de bleekselderij in reepjes. Verhit de boter en bak hierin de uien en de bleekselderij glazig. De bloem van het vuur toevoegen en al roerend de bouillon er bij schenken. De saus al roerende aan de kook brengen en enkele minuten laten pruttelen. Op smaak brengen met peper en zout. Het kippenvlees toevoegen en goed doorwarmen. De slagroom erdoor roeren en alles over de macaroni scheppen. Met peterselie bestrooien en direkt serveren. Goed te kombineren met: ijsbergsalade, gegarneerd met ui en tomaten. Breng de salade op smaak met zure room, slasaus, tomatenketchup, mosterd, peper, paprikapoeder, bieslook en knoflook. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3084 KiloJoules 734 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 113 gram 39 gram 19 gram |