culinaire zaken .nl |
Lever uit Tirol | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 01:00 Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Bewerkelijk | Vlees | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 2.50 2 75 50 5 25 8 1 1 - - |
gram deciliter deciliter gram gram centiliter gram eetlepel stuks pot naar smaak naar smaak |
kalfslever room (slag-) melk spekreepjes boter (room-) bouillon bloem salie (vers) ui kappertjes zout peper | ||
Voor- berei- ding |
Snijd de lever in 12 dunne plakken en week deze ruim 1 uur in de melk. Pel en snipper de ui. | |||
Berei- ding |
Smelt de boter in een hapjespan. Bak de ui en spekreepjes circa 5 minuten op heel zacht vuur. Giet de lever af en leg de plakken tussen het ui-spekmengsel. Bak de lever 5 minuten heel zachtjes. Roer de bloem glad met de bouillon. Voeg dit met de room al roerend toe aan de lever en laat het gerecht 8 minuten zachtjes sudderen. Roer regelmatig. Giet de kappertjes af en hak ze fijn. Schep de kappertjes door de saus en breng het gerecht op smaak met zout en peper. Schep de lever met saus op 4 warme borden. Snij de salie in dunne reepjes en strooi deze over de lever. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2809 KiloJoules 669 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 25 gram 29 gram 3 gram |