culinaire zaken .nl |
Lasagne met kabeljauw en paprika | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 01:00 | |
Indelingen | Ovenschotel | Rijst En Pasta | Vis / Zeevruchten | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
5 350 200 100 20 14 2 2 1 1 1 1 |
deciliter gram gram gram gram stuks teentje eetlepel theelepel stuks stuks stuks |
bouillon (vis-) kabeljauw (filet) kaas (oud,Goudse) kaas (Mon Chou) bloem pasta (lasagne,groen) knoflook olie (olijf-) paprika (poeder) ui paprika (rood) paprika (groen) | ||
Berei- ding |
Was de paprika's, halveer ze en verwijder de zaadlijsten. Snij het in kleine stukjes. Pel en snipper de ui. Verhit de olie en bak de paprika en de ui zachtjes ongeveer 12 minuten. Pers de gepelde teentjes knoflook erboven uit en roer de paprikapoeder erdoor. Roer vervolgens de bloem erdoor en laat het mengsel al roerende pruttelen. Schenk al roerende scheutje voor scheutje de visbouillon erbij en verkruimel de mon chou erboven. Laat de saus ongeveer 12 minuten zachtjes pruttelen. Snij de vis in kleine stukjes van ongeveer 2 centimeter. Roer de vis en tweederde van de geraspte kaas door de saus en neem de pan van het vuur. Schep een deel van de saus in een ruime ovenschotel en verdeel er enkele lasagnevellen over. Herhaal dit enkele malen en eindig met een laagje saus. Strooi de rest van de kaas erover. Bak de lasagne in het midden van een op 200 graden Celcius voorverwarmde oven in ongeveer 50 minuten goudbruin en gaar. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3180 KiloJoules 757 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 78 gram 43 gram 5 gram |