culinaire
zaken
.nl
Lamscurry met koriander en munt
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
3
2
2
1
1
1
1
1
1
-
-
-
gram
stuks
stuks
eetlepel
teentje
eetlepel
bosje
centimeter
bosje
eetlepel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
varkenshamlap
peper (groen) ingrediënt info
ui ingrediënt info
olie (plantaardig) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
maizena
munt (vers) ingrediënt info
gember (wortel,vers) ingrediënt info
koriander (vers)
sap (citroen-)
kurkuma (poeder)
zout
peper (cayenne-) ingrediënt info
Berei-
ding
Het vlees in blokjes snijden. De uien en de knoflook pellen, de uien halveren en in ringen snijden en de knoflook fijn snipperen. De gember schillen en zeer klein snijden. De olie in een ovenvaste schaal van 1.5 liter inhoud (onafgedekt) in 1-2 minuten op 100% heet laten worden. Het vlees, de uien, de knoflook, de gember, de cayennepeper en de koenjit erdoor roeren en alles (afgedekt) eerst 8-10 minuten op 100% en vervolgens (onafgedekt) 14-16 minuten op 50% verwarmen tot het vlees gaar is. Tussendoor enkele malen roeren. Het vlees op smaak brengen met zout. De koriander en de munt wassen en met keukenpapier droog deppen. De pepers van zaad en zaadlijsten ontdoen, wassen en in stukken snijden. De koriander met de munt, de pepers, het citroensap en 1 eetlepel water met de staafmixer of in de mengbeker tot een gladde massa pureren. De maizena erdoor roeren, vervolgens de massa door het vlees roeren en de curry (onafgedekt) nog 3-4 minuten op 100% doorwarmen. Serveren met gekookte rijst.
Voedings-
waarde
Energie988 KiloJoules
235 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
6 gram
27 gram
1 gram