culinaire zaken .nl |
Lamscurry met koriander en munt | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:40 | |
Indelingen | Magnetron Combi-magnetron | Feestelijk Bewerkelijk | Vlees | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 3 2 2 1 1 1 1 1 1 - - - |
gram stuks stuks eetlepel teentje eetlepel bosje centimeter bosje eetlepel naar smaak naar smaak naar smaak |
varkenshamlap peper (groen) ui olie (plantaardig) knoflook maizena munt (vers) gember (wortel,vers) koriander (vers) sap (citroen-) kurkuma (poeder) zout peper (cayenne-) | ||
Berei- ding |
Het vlees in blokjes snijden. De uien en de knoflook pellen, de uien halveren en in ringen snijden en de knoflook fijn snipperen. De gember schillen en zeer klein snijden. De olie in een ovenvaste schaal van 1.5 liter inhoud (onafgedekt) in 1-2 minuten op 100% heet laten worden. Het vlees, de uien, de knoflook, de gember, de cayennepeper en de koenjit erdoor roeren en alles (afgedekt) eerst 8-10 minuten op 100% en vervolgens (onafgedekt) 14-16 minuten op 50% verwarmen tot het vlees gaar is. Tussendoor enkele malen roeren. Het vlees op smaak brengen met zout. De koriander en de munt wassen en met keukenpapier droog deppen. De pepers van zaad en zaadlijsten ontdoen, wassen en in stukken snijden. De koriander met de munt, de pepers, het citroensap en 1 eetlepel water met de staafmixer of in de mengbeker tot een gladde massa pureren. De maizena erdoor roeren, vervolgens de massa door het vlees roeren en de curry (onafgedekt) nog 3-4 minuten op 100% doorwarmen. Serveren met gekookte rijst. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 988 KiloJoules 235 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 6 gram 27 gram 1 gram |