culinaire zaken .nl |
Kuikendijen met knoflook en kruiden (Drumsticks) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
12 1 5 20 4 1 1 1 0.50 - - |
stuks deciliter centiliter gram teentje eetlepel eetlepel eetlepel stuks naar smaak naar smaak |
kipkarbonade bouillon (gevogelte-) olie bloem knoflook selderij (blad-) peterselie (vers) bieslook (vers) citroen peper (wit) zout | ||
Berei- ding |
Wrijf de kipkarbonades in met het mengsel van citroensap, peper uit de molen, knoflook en zout. Haal ze door de bloem en bak ze snel bruin in de gloeiende olie. Voeg vervolgens de bouillon toe, alsmede de gehakte kruiden: bieslook, selderij en peterselie (of als uw fantasie en de markt het toelaten wellicht ook venkel, dille en/of andere). Laat het geheel nog even sudderen en geef door in een vriendelijk, vuurvast schaaltje dat bij de gast nog even op het pitje mag staan. Een knappend puntbroodje van de beste bakker erbij, of stokbrood. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 7567 KiloJoules 1802 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 8 gram 80 gram 0 gram |