culinaire
zaken
.nl
Kipspiesjes (gegrilleerd) met knoflooksaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
1.50
2
1
1
1
1
1
-
-
-
gram
deciliter
eetlepel
stuks
eetlepel
stuks
stuks
teentje
naar smaak
naar smaak
naar smaak
kipfilet
yoghurt (biogarde-roer)ingrediënt info
saus (picasso-)
citroen
olie ingrediënt info
courgette (groen)ingrediënt info
tomaat ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
tijm ingrediënt info
zout
peper (wit) ingrediënt info
Berei-
ding
Snij de kipfilets in blokjes. Pers de citroen uit. Schenk de helft van het citroensap in een kom en roer de olie en de picassosaus erdoor. Schep de blokjes kip erdoor en laat deze minstens 1 uur marineren. Schep de blokjes af en toe om. Snij de courgette in plakjes van circa 0.75 centimeter dik. Snij grote plakken evt. in vieren. Ontvel de tomaat. Halveer de tomaat en verwijder de zaadjes. Snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Pers het teentje knoflook boven de biogarde uit en schep de stukjes tomaat en 1 eetlepel citroensap erdoor. Breng dit sausje op smaak met zout en peper. Zet het minstens 1 uur in de koelkast. Steek de kipblokjes afgewisseld met stukjes courgette aan 12 houten satestokjes. Leg de spiesjes op een grillrooster en schuif dit met een lekbak eronder circa 10 centimeter onder een voorverwarmde grill. Grilleer de spiesjes in circa 10 minuten bruin en gaar. Serveer de spiesjes met het yoghurtsausje. Lekker met: gepofte aardappel en salade van winterwortel.
Voedings-
waarde
Energie694 KiloJoules
165 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
10 gram
27 gram
1 gram