culinaire zaken .nl |
Kipspiesjes (gegrilleerd) met knoflooksaus | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 02:15 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Goedkoop | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 1.50 2 1 1 1 1 1 - - - |
gram deciliter eetlepel stuks eetlepel stuks stuks teentje naar smaak naar smaak naar smaak |
kipfilet yoghurt (biogarde-roer) saus (picasso-) citroen olie courgette (groen) tomaat knoflook tijm zout peper (wit) | ||
Berei- ding |
Snij de kipfilets in blokjes. Pers de citroen uit. Schenk de helft van het citroensap in een kom en roer de olie en de picassosaus erdoor. Schep de blokjes kip erdoor en laat deze minstens 1 uur marineren. Schep de blokjes af en toe om. Snij de courgette in plakjes van circa 0.75 centimeter dik. Snij grote plakken evt. in vieren. Ontvel de tomaat. Halveer de tomaat en verwijder de zaadjes. Snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Pers het teentje knoflook boven de biogarde uit en schep de stukjes tomaat en 1 eetlepel citroensap erdoor. Breng dit sausje op smaak met zout en peper. Zet het minstens 1 uur in de koelkast. Steek de kipblokjes afgewisseld met stukjes courgette aan 12 houten satestokjes. Leg de spiesjes op een grillrooster en schuif dit met een lekbak eronder circa 10 centimeter onder een voorverwarmde grill. Grilleer de spiesjes in circa 10 minuten bruin en gaar. Serveer de spiesjes met het yoghurtsausje. Lekker met: gepofte aardappel en salade van winterwortel. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 694 KiloJoules 165 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 10 gram 27 gram 1 gram |