culinaire zaken .nl |
Kippenbouten (cacciatore) (Lekker met deegwaren met boter) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Belgie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:30 Bereiding : 00:45 | |
Indelingen | Goedkoop | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 1.50 150 25 4 4 1 1 1 1 0.50 |
gram deciliter gram gram eetlepel stuks stuks teentje stuks theelepel eetlepel |
tomaat wijn (wit,droog) champignon boter (bak-) olie kippenbout peper (groen) knoflook ui basilicum (vers) suiker | ||
Berei- ding |
De kippenbouten zacht laten bakken in de boter en olie tot ze mooi goudbruin zijn. De fijngehakte ui (groot), knoflook, fijngesneden champignons en de in schijfjes gesneden peper toevoegen. Met deksel 4 minuten op zacht vuur laten koken: voortdurend roeren. Voeg de witte wijn, de gepelde tomaten (+ sap) en naar smaak peper, zout, suiker en basilicum toe. Laten sudderen totdat de kip goed mals is. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2744 KiloJoules 653 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 10 gram 57 gram 3 gram |