culinaire
zaken
.nl
Kippenbouten (cacciatore)
(Lekker met deegwaren met boter)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
1.50
150
25
4
4
1
1
1
1
0.50
gram
deciliter
gram
gram
eetlepel
stuks
stuks
teentje
stuks
theelepel
eetlepel
tomaat ingrediënt info
wijn (wit,droog)
champignon ingrediënt info
boter (bak-)
olie ingrediënt info
kippenbout
peper (groen) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
ui ingrediënt info
basilicum (vers)ingrediënt info
suiker
Berei-
ding
De kippenbouten zacht laten bakken in de boter en olie tot ze mooi goudbruin zijn. De fijngehakte ui (groot), knoflook, fijngesneden champignons en de in schijfjes gesneden peper toevoegen. Met deksel 4 minuten op zacht vuur laten koken: voortdurend roeren. Voeg de witte wijn, de gepelde tomaten (+ sap) en naar smaak peper, zout, suiker en basilicum toe. Laten sudderen totdat de kip goed mals is.
Voedings-
waarde
Energie2744 KiloJoules
653 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
10 gram
57 gram
3 gram