culinaire zaken .nl |
Kipfilets met provencaalse kruiden | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Snel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
600 60 30 5 2 1 1 1 1 - - |
gram gram gram theelepel theelepel eetlepel stuks eetlepel eetlepel naar smaak naar smaak |
kipfilet margarine bloem paprika (poeder) oregano basilicum (vers) paprika (groen) peterselie (vers) tijm (vers) peper zout | ||
Berei- ding |
Was en snij de groene paprika in ringetjes. Stel een bouquet samen van provencaalse kruiden (basilicum, oregano, tijm, peterselie). Bestuif de kipfilets met het paprikapoeder, zout, peper en de provencaalse kruiden. Wentel de kipfilets door de fijngezeefde bloem. Bak de filets 3 minuten om en om in de margarine. Laat de kipfilets 7 minuten met margarine in een halfhoge grill nagaren. Smoor de groene paprikaringetjes op het einde even mee en bestrooi ze met de rest van de provencaalse kruiden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1250 KiloJoules 298 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 13 gram 39 gram 2 gram |