culinaire zaken .nl |
Kip (jachtschotel) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Eenpansgerecht Goedkoop | Ovenschotel Kip/kalkoen | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 400 2.50 2.50 200 150 50 25 2 2 2 1 1 - - - |
kilogram gram deciliter deciliter gram gram gram gram eetlepel theelepel eetlepel eetlepel stuks naar smaak naar smaak naar smaak |
aardappel kippenpoulet melk (halfvol) bouillon (kippen-) doperwt (blik) champignon boter (room-) bloem peterselie sap (citroen-) meel (paneer-) boter (room-) ui peper (wit) nootmuskaat zout | ||
Berei- ding |
De aardappelen met wat zout gaarkoken. Met een klontje boter, kokende melk, peper en nootmuskaat tot een luchtige puree kloppen. De poulet in 50 gram boter goudbruin bakken. De ui snipperen en meefruiten. De champignons in plakjes snijden en eveneens al omscheppend meebakken. Wat zout en peper en de bloem erover strooien en al roerend de bouillon toevoegen. De ragout 15 minuten zachtjes laten pruttelen en op smaak brengen met wat citroensap en veel versgeknipte peterselie. In een ovenschotel de uitgelekte doperwten scheppen, daarop de kipragout en tot slot de aardappelpuree. Paneermeel erover strooien, hier en daar een klontje boter leggen en middenin een hete oven (200) heet en goudbruin laten worden (30-45 min). | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 0 KiloJoules 0 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 0 gram 0 gram 0 gram |