culinaire
zaken
.nl
Kip (jachtschotel)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
400
2.50
2.50
200
150
50
25
2
2
2
1
1
-
-
-
kilogram
gram
deciliter
deciliter
gram
gram
gram
gram
eetlepel
theelepel
eetlepel
eetlepel
stuks
naar smaak
naar smaak
naar smaak
aardappel ingrediënt info
kippenpoulet
melk (halfvol) ingrediënt info
bouillon (kippen-)
doperwt (blik)
champignon ingrediënt info
boter (room-)
bloem ingrediënt info
peterselie ingrediënt info
sap (citroen-)
meel (paneer-)
boter (room-)
ui ingrediënt info
peper (wit) ingrediënt info
nootmuskaatingrediënt info
zout
Berei-
ding
De aardappelen met wat zout gaarkoken. Met een klontje boter, kokende melk, peper en nootmuskaat tot een luchtige puree kloppen. De poulet in 50 gram boter goudbruin bakken. De ui snipperen en meefruiten. De champignons in plakjes snijden en eveneens al omscheppend meebakken. Wat zout en peper en de bloem erover strooien en al roerend de bouillon toevoegen. De ragout 15 minuten zachtjes laten pruttelen en op smaak brengen met wat citroensap en veel versgeknipte peterselie. In een ovenschotel de uitgelekte doperwten scheppen, daarop de kipragout en tot slot de aardappelpuree. Paneermeel erover strooien, hier en daar een klontje boter leggen en middenin een hete oven (200) heet en goudbruin laten worden (30-45 min).
Voedings-
waarde
Energie0 KiloJoules
0 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
0 gram
0 gram
0 gram