culinaire zaken .nl |
Jambalaya 2 | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Amerika | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Eenpansgerecht Goedkoop | Rijst En Pasta Kip/kalkoen | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
3 300 250 200 50 3 3 2 1.50 1 1 1 1 |
deciliter gram gram gram gram takje stuks stuks eetlepel stuks teentje stuks blik |
water kipfilet rijst (zilvervlies) ham (schouder-) boter (room-) peterselie (vers) ui (bos-) selderij (bleek-) kruidenmix (Cajun) paprika (groen) knoflook ui tomaat | ||
Berei- ding |
Ui pellen en snipperen. Paprika wassen, zaadlijsten verwijderen en vruchtvlees in stukjes snijden. Bleekselderij wassen en in stukjes snijden. Bosuitjes wassen en in dunne ringetjes snijden. In een kopje de peterselie fijnknippen. Kip en ham in blokjes snijden en elk afzonderlijk in een kommetje tot gebruik apart zetten. Boter verhitten in een ruime braadpan. Ui, paprika, bleekselderij en kipstukjes 5 minuten zachtjes bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Dan toevoegen: ham, cajunkruiden (pittig mengsel van diverse kruiden, waaronder zout en peper), rijst (snelkokend), tomatenblokjes (met vocht) en water. Door elkaar scheppen en het geheel aan de kook brengen. Deksel erop en alles in 30 minuten gaar laten worden. Af en toe omscheppen. Op het laatst de peterselie en bosuitjes erdoor scheppen en alles nog 2 minuten goed warm laten worden. Serveer met: frisse salade (b.v. diverse soorten krulsla met stukjes kiwi en een simpele dressing van olie, citroensap, mosterd en wat tuinkruiden). | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1110 KiloJoules 264 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 23 gram 23 gram 10 gram |