culinaire
zaken
.nl
Jambalaya 2
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
3
300
250
200
50
3
3
2
1.50
1
1
1
1
deciliter
gram
gram
gram
gram
takje
stuks
stuks
eetlepel
stuks
teentje
stuks
blik
water
kipfilet
rijst (zilvervlies) ingrediënt info
ham (schouder-)
boter (room-)
peterselie (vers) ingrediënt info
ui (bos-)ingrediënt info
selderij (bleek-)ingrediënt info
kruidenmix (Cajun)
paprika (groen) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
ui ingrediënt info
tomaat ingrediënt info
Berei-
ding
Ui pellen en snipperen. Paprika wassen, zaadlijsten verwijderen en vruchtvlees in stukjes snijden. Bleekselderij wassen en in stukjes snijden. Bosuitjes wassen en in dunne ringetjes snijden. In een kopje de peterselie fijnknippen. Kip en ham in blokjes snijden en elk afzonderlijk in een kommetje tot gebruik apart zetten. Boter verhitten in een ruime braadpan. Ui, paprika, bleekselderij en kipstukjes 5 minuten zachtjes bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Dan toevoegen: ham, cajunkruiden (pittig mengsel van diverse kruiden, waaronder zout en peper), rijst (snelkokend), tomatenblokjes (met vocht) en water. Door elkaar scheppen en het geheel aan de kook brengen. Deksel erop en alles in 30 minuten gaar laten worden. Af en toe omscheppen. Op het laatst de peterselie en bosuitjes erdoor scheppen en alles nog 2 minuten goed warm laten worden. Serveer met: frisse salade (b.v. diverse soorten krulsla met stukjes kiwi en een simpele dressing van olie, citroensap, mosterd en wat tuinkruiden).
Voedings-
waarde
Energie1110 KiloJoules
264 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
23 gram
23 gram
10 gram