culinaire zaken .nl |
Hazepeper 1 (Kookboek Rietje) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 6 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
3 125 1 75 25 12 4 3 2 2 1 1 - - - - - |
deciliter gram deciliter gram gram stuks stuks stuks eetlepel eetlepel stuks eetlepel naar smaak naar smaak naar smaak naar smaak naar smaak |
wijn (rood) spek (doorregen) bouillon boter (room-) spek (vet) ui (sjalot) wortel kruidnagel olie (olijf-) selderij (blad-) runderhaas bloem peper (wit) zout kaneel (poeder) nootmuskaat kruidnagel (poeder) | ||
Berei- ding |
Bestrooi de stukken haas met zout en peper naar smaak en wentel ze door de bloem. Verhit boter en olie in een grote braadpan en bak hierin de stukken haas snel aan alle kanten bruin. Temper het vuur en neem de stukken uit de pan. Fruit uien, doorregen spek (blokjes), bladselderie, wortelen en vet spek (blokjes) in de achtergebleven braadboter tot de uien beginnen te kleuren. Voeg de stukken haas aan het uimengsel toe en schenk er de wijn en zoveel bouillon bij dat het vlees voor 2/3 onderstaat. Voeg zout, peper, kruidnagels, kaneel en nootmuskaat toe. Breng het geheel aan de kook, sluit de pan en stoof de haas in 1 tot 1.5 uur gaar. Neem de stukken haas uit de pan en schik ze in een diepe voorverwarmde schaal. Bind de saus met wat bloem, aangemaakt met water. Laat de saus al roerend 1 minuut doorkoken en breng op smaak met zout en peper. Schenk de saus over de haas. (De saus kan eventueel aangevuld worden met het bloed van de haas). | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1378 KiloJoules 328 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 4 gram 13 gram 0 gram |