culinaire
zaken
.nl
Hazepeper 1
(Kookboek Rietje)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
3
125
1
75
25
12
4
3
2
2
1
1
-
-
-
-
-
deciliter
gram
deciliter
gram
gram
stuks
stuks
stuks
eetlepel
eetlepel
stuks
eetlepel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
naar smaak
naar smaak
wijn (rood)
spek (doorregen)
bouillon
boter (room-)
spek (vet)
ui (sjalot) ingrediënt info
wortel
kruidnagel ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
selderij (blad-)ingrediënt info
runderhaas
bloem ingrediënt info
peper (wit) ingrediënt info
zout
kaneel (poeder)
nootmuskaatingrediënt info
kruidnagel (poeder) ingrediënt info
Berei-
ding
Bestrooi de stukken haas met zout en peper naar smaak en wentel ze door de bloem. Verhit boter en olie in een grote braadpan en bak hierin de stukken haas snel aan alle kanten bruin. Temper het vuur en neem de stukken uit de pan. Fruit uien, doorregen spek (blokjes), bladselderie, wortelen en vet spek (blokjes) in de achtergebleven braadboter tot de uien beginnen te kleuren. Voeg de stukken haas aan het uimengsel toe en schenk er de wijn en zoveel bouillon bij dat het vlees voor 2/3 onderstaat. Voeg zout, peper, kruidnagels, kaneel en nootmuskaat toe. Breng het geheel aan de kook, sluit de pan en stoof de haas in 1 tot 1.5 uur gaar. Neem de stukken haas uit de pan en schik ze in een diepe voorverwarmde schaal. Bind de saus met wat bloem, aangemaakt met water. Laat de saus al roerend 1 minuut doorkoken en breng op smaak met zout en peper. Schenk de saus over de haas. (De saus kan eventueel aangevuld worden met het bloed van de haas).
Voedings-
waarde
Energie1378 KiloJoules
328 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
4 gram
13 gram
0 gram