culinaire
zaken
.nl
Hamsalade met meloen
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
200
150
4
2
2
2
1
1
1
0.50
0.50
0.50
-
-
gram
gram
sprietje
eetlepel
eetlepel
stuks
stuks
eetlepel
krop
stuks
pak
stuks
naar smaak
naar smaak
ham (plak)
boon (snij-,vers)
bieslook (vers) ingrediënt info
mayonaise ingrediënt info
port (rood)
ei (kip)ingrediënt info
avocado ingrediënt info
room (koffie-)
sla ingrediënt info
meloen (honing-) ingrediënt info
kaas (Mon Chou)
komkommer
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Eieren 8 minuten koken. Laten schrikken, pellen en halveren. Snijbonen afhalen, wassen en in stukjes van 0.5 centimeter snijden. In pan met weinig water en zout 10 minuten koken. Afgieten en laten afkoelen. Komkommer wassen en in dunne plakjes snijden. Avocado dun schillen, halveren en pit verwijderen. In schijfjes snijden. Met lepel pitjes uit meloen verwijderen. Meloen in parten snijden. Met meloenbolletjeslepel bolletjes uit vruchtvlees scheppen. Sla wassen en uitslaan. In stukken scheuren. Ham in blokjes van 1 centimeter snijden. In slaschaal doen: snijbonen, komkommer, avocado, meloen, sla en ham. Voorzichtig door elkaar scheppen. Minstens 1 uur in koelkast zetten.

Met vork in kommetje mon chou fijnprakken. Toevoegen mayonaise, koffieroom, port, zout, versgemalen peper. Tot sausje roeren.
Bieslook boven salade fijnknippen. Sausje erover schenken. Garneren met ei.
Voedings-
waarde
Energie1360 KiloJoules
324 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
17 gram
18 gram
6 gram