culinaire zaken .nl |
Hamsalade met meloen | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 01:50 | |
Indelingen | Goedkoop | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 150 4 2 2 2 1 1 1 0.50 0.50 0.50 - - |
gram gram sprietje eetlepel eetlepel stuks stuks eetlepel krop stuks pak stuks naar smaak naar smaak |
ham (plak) boon (snij-,vers) bieslook (vers) mayonaise port (rood) ei (kip) avocado room (koffie-) sla meloen (honing-) kaas (Mon Chou) komkommer zout peper | ||
Berei- ding |
Eieren 8 minuten koken. Laten schrikken, pellen en halveren. Snijbonen afhalen, wassen en in stukjes van 0.5 centimeter snijden. In pan met weinig water en zout 10 minuten koken. Afgieten en laten afkoelen. Komkommer wassen en in dunne plakjes snijden. Avocado dun schillen, halveren en pit verwijderen. In schijfjes snijden. Met lepel pitjes uit meloen verwijderen. Meloen in parten snijden. Met meloenbolletjeslepel bolletjes uit vruchtvlees scheppen. Sla wassen en uitslaan. In stukken scheuren. Ham in blokjes van 1 centimeter snijden. In slaschaal doen: snijbonen, komkommer, avocado, meloen, sla en ham. Voorzichtig door elkaar scheppen. Minstens 1 uur in koelkast zetten. Met vork in kommetje mon chou fijnprakken. Toevoegen mayonaise, koffieroom, port, zout, versgemalen peper. Tot sausje roeren. Bieslook boven salade fijnknippen. Sausje erover schenken. Garneren met ei. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1360 KiloJoules 324 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 17 gram 18 gram 6 gram |