culinaire zaken .nl |
Goulash (kip) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Goedkoop | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 500 450 100 10 4 2 2 1 - - |
liter gram gram gram gram eetlepel stuks theelepel bekertje naar smaak naar smaak |
bouillon (kippen-) tomaat kipfilet spek (rook-,mager) bloem olie ui paprika (poeder) room (zuur) tijm peper (zwart) | ||
Berei- ding |
De kipfilet in blokjes snijden, het rookspek in dobbelsteentjes en de uien snipperen. De olie verhitten en hierin alles al omscheppend bakken. De tomaten ontvellen door ze even in kokend water (voor de bouillon) te leggen en grof snipperen. Ze bij het vlees scheppen en even al omscheppend bakken. De bloem erover strooien, de tijm, zwarte peper en paprikapoeder toevoegen en beetje bij beetje, al roerend, de bouillon toevoegen. De gebonden saus op een laag vuurtje 25 minuten zachtjes laten stoven. Wat van de saus bij de zure room roeren en, van het vuur af, bij de goulash roeren. Lekker met: macaroni en een groene, uirijke salade. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1580 KiloJoules 376 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 12 gram 37 gram 2 gram |