culinaire
zaken
.nl
Goulash (kip)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
500
450
100
10
4
2
2
1
-
-
liter
gram
gram
gram
gram
eetlepel
stuks
theelepel
bekertje
naar smaak
naar smaak
bouillon (kippen-)
tomaat ingrediënt info
kipfilet
spek (rook-,mager)
bloem ingrediënt info
olie ingrediënt info
ui ingrediënt info
paprika (poeder) ingrediënt info
room (zuur)
tijm ingrediënt info
peper (zwart) ingrediënt info
Berei-
ding
De kipfilet in blokjes snijden, het rookspek in dobbelsteentjes en de uien snipperen. De olie verhitten en hierin alles al omscheppend bakken. De tomaten ontvellen door ze even in kokend water (voor de bouillon) te leggen en grof snipperen. Ze bij het vlees scheppen en even al omscheppend bakken. De bloem erover strooien, de tijm, zwarte peper en paprikapoeder toevoegen en beetje bij beetje, al roerend, de bouillon toevoegen. De gebonden saus op een laag vuurtje 25 minuten zachtjes laten stoven. Wat van de saus bij de zure room roeren en, van het vuur af, bij de goulash roeren. Lekker met: macaroni en een groene, uirijke salade.
Voedings-
waarde
Energie1580 KiloJoules
376 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
12 gram
37 gram
2 gram