culinaire
zaken
.nl
Aubergines gevuld met tartaar en kaas
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
40
25
5
4
4
1
1
1
1
0.50
0.20
-
gram
gram
gram
theelepel
stuks
eetlepel
teentje
stuks
theelepel
theelepel
stuks
eetlepel
naar smaak
rundertartaar ingrediënt info
kaas (parmezaans)
boter (room-)
sap (citroen-)
aubergine ingrediënt info
puree (tomaten-)ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
kruidenzout
komijn
ui ingrediënt info
peterselie (gedroogd) ingrediënt info
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius. Was de aubergines en laat ze 5 minuten in water koken. Neem de aubergines uit het water en snij ze in de lengte doormidden. Haal voorzichtig het vruchtvlees eruit, net zoveel dat er nog een rand van ongeveer 0.5 centimeter overblijft. Hak het vruchtvlees fijn. Smelt de boter in een steelpan en fruit hierin de ui en knoflook in 3 minuten. Voeg er dan het vlees en het fijngehakte vruchtvlees bij. Laat dit, al roerende, bruin worden. Voeg tomatenpuree, komijn, peterselie, zout en peper naar smaak bij. Laat het zachtjes koken tot alle vloeistof is opgenomen. Leg de aubergines in een met boter ingevette ovenschaal. Vul ze met het mengsel. Klop ei, water en citroensap door elkaar en giet dit over de gevulde aubergines. Strooi er parmezaanse kaas over en zet de schaal 20 minuten in de voorverwarmde oven tot de aubergines lichtbruin zijn.
Voedings-
waarde
Energie1112 KiloJoules
265 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
11 gram
18 gram
7 gram