culinaire zaken .nl |
Gestoofde kalfsschenkel (Ossi buchi Milanese) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 02:25 Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
350 1.25 1.25 50 50 4 4 1 0.50 - - |
gram deciliter deciliter gram gram stuks eetlepel teentje stuks naar smaak naar smaak |
tomaat bouillon (vlees-) wijn (wit,droog) boter (room-) bloem kalfsschenkel peterselie (gedroogd) knoflook citroen zout peper | ||
Berei- ding |
Smelt de boter in de pan. Wentel de stukken vlees door de bloem en bak ze aan beide kanten goudbruin in de hete boter. Zet ze rechtop in een pan en begiet ze met de wijn. Laat de wijn 10 minuten zachtjes inkoken, doe de tomaten en de vleesbouillon erbij en breng het geheel weer aan de kook. Dek de pan af en laat het vlees in ongeveer 1 uur en 3 kwartier gaarstoven. Breng de saus op smaak met zout en peper. Meng de peterselie, knoflook en citroenrasp door elkaar en bestrooi hiermee de kalfsschenkel. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 7477 KiloJoules 1780 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 21 gram 216 gram 2 gram |