culinaire zaken .nl |
Gemarineerde varkenshaas met tagliatelle | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 02:15 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 2 200 1.25 4 2 2 1 1 1 - - |
gram deciliter gram deciliter eetlepel eetlepel eetlepel eetlepel theelepel eetlepel naar smaak naar smaak |
varkenshaas sap (sinaasappel-) pasta (tagliatelle) room (slag-) olie (olijf-) gember (bak-) peterselie sap (citroen-) kerrie (poeder) maizena zout peper | ||
Berei- ding |
Snij het vlees in dunne plakjes. Roer de sinaasappelsap, citroensap, zout, peper, kerrie en olie door elkaar en meng het vlees erdoor. 1 uur laten marineren. Daarna vlees uit laten lekken en marinaade zeven. Pasta koken en intussen marinade met bakgember aan de kook brengen. Dan de maizena en slagrom tot een glad goedje roeren en voorzichtig bij de marinade voegen. Naar smaak zout en peper toevoegen. Bak het vlees in kleine porties tegelijk en verdeel dit met de gekookte tagliatelle over de borden en giet tot slot de saus erover. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2416 KiloJoules 575 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 48 gram 28 gram 2 gram |