culinaire zaken .nl |
Gekruide varkensvleesreepjes (chinees vleesgerecht) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | China | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Snel | Vlees | Wok / Roerbakken | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 12 7 2 2 2 2 1 1 0.50 0.25 0.25 - |
gram theelepel eetlepel stuks theelepel theelepel eetlepel eetlepel eetlepel krop stuks stuks naar smaak |
varkensschnitzel maizena olie ui (bos-) azijn (wijn-,rood) siroop (gember) sherry (droog) ketjap (manis) saus (chili-) sla paprika (groen) paprika (rood) zout | ||
Berei- ding |
Vlees in zeer dunne reepjes snijden. Maizena met 1 deciliter koud water glad roeren. Vlees toevoegen en goed erdoor roeren. Paprika's in zeer dunne reepjes snijden en reepjes halveren. Wit van bosuitjes in zeer dunne reepjes snijden. Schaal bekleden met sla-bladeren. In wok of braadpan 6 eetlepels olie verhitten. Vlees toevoegen en op hoog vuur in circa 4 minuten goudbruin en knapperig roerbakken (met behulp van 2 vorken of eetstokjes vlees tijdens roerbakken van elkaar houden). Intussen door elkaar roeren; ketjap, gembernat, sherry, azijn en zout. Vlees uit pan scheppen en in zeef uit laten lekken. Olie uit wok schenken. In wok 1 eetlepel olie verhitten. Sausje toevoegen en aan de kook brengen. Vlees erdoor roeren. Blijven roeren tot saus er goed aan kleeft. Paprika, bosuireepjes en chilisaus erdoor roeren. Lekker bij tagliatelle. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 916 KiloJoules 218 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 8 gram 1 gram 2 gram |