culinaire
zaken
.nl
Gekruide varkensvleesreepjes
(chinees vleesgerecht)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
12
7
2
2
2
2
1
1
0.50
0.25
0.25
-
gram
theelepel
eetlepel
stuks
theelepel
theelepel
eetlepel
eetlepel
eetlepel
krop
stuks
stuks
naar smaak
varkensschnitzel
maizena
olie ingrediënt info
ui (bos-)ingrediënt info
azijn (wijn-,rood) ingrediënt info
siroop (gember)
sherry (droog)
ketjap (manis)
saus (chili-)
sla ingrediënt info
paprika (groen) ingrediënt info
paprika (rood) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Vlees in zeer dunne reepjes snijden. Maizena met 1 deciliter koud water glad roeren. Vlees toevoegen en goed erdoor roeren. Paprika's in zeer dunne reepjes snijden en reepjes halveren. Wit van bosuitjes in zeer dunne reepjes snijden.

Schaal bekleden met sla-bladeren. In wok of braadpan 6 eetlepels olie verhitten. Vlees toevoegen en op hoog vuur in circa 4 minuten goudbruin en knapperig roerbakken (met behulp van 2 vorken of eetstokjes vlees tijdens roerbakken van elkaar houden).

Intussen door elkaar roeren; ketjap, gembernat, sherry, azijn en zout. Vlees uit pan scheppen en in zeef uit laten lekken. Olie uit wok schenken. In wok 1 eetlepel olie verhitten. Sausje toevoegen en aan de kook brengen. Vlees erdoor roeren. Blijven roeren tot saus er goed aan kleeft. Paprika, bosuireepjes en chilisaus erdoor roeren. Lekker bij tagliatelle.
Voedings-
waarde
Energie916 KiloJoules
218 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
8 gram
1 gram
2 gram