culinaire zaken .nl |
Gehaktspiesen met pikante saus | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Goedkoop | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 150 1 3 2 2 2 1 1 1 1 1 0.75 0.50 0.50 0.25 - - |
gram gram deciliter eetlepel stuks stuks eetlepel theelepel stuks eetlepel eetlepel eetlepel theelepel eetlepel stuks eetlepel naar smaak naar smaak |
gehakt (runder-,mager) rijst (snelkook) tomaat (gezeefd) yogonaise beschuit ui (bos-) kruiden (nasi-) maizena eidooier azijn (dragon-) ketjap (manis) gember (bak-) sambal oelek suiker komkommer boter (room-) peper (wit) zout | ||
Berei- ding |
Rijst koken volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Grill voorverwarmen op de hoogste stand. In een kom doen: gehakt, eierdooier, nasi kruidenmix. Beschuiten erboven fijnwrijven. Goed door elkaar mengen. Er 4 lange, stevige worstjes van vormen. 4 satestokjes in de lengte er doorheen steken. Op het grillrooster leggen en met een lekbak eronder in het midden van de grill schuiven, circa 8 minuten Regelmatig keren. Bosuitjes fijnsnipperen. In een pan de boter verhitten. 2/3 deel van de uitjes in circa 2 minuten bakken. Toevoegen: gember, gepureerde tomaten, 1 deciliter water, azijn, ketjap, sambal, suiker, zout en peper. Ca 5 minuten zachtjes koken. Intussen komkommer wassen en in plakjes snijden. Met wat zout bestrooien, In een kopje maizena met 2 eetlepels water glad roeren. Al roerende aan het tomatenmengsel toevoegen en blijven roeren tot een licht gebonden saus ontstaat. Op smaak brengen met suiker, azijn, zout en sambal. Gehaktspiezen op 2 borden leggen. Helft van de saus erover schenken. Komkommer en rijst ernaast. Yogonaise over de komkommer verdelen, rest van de ui erover strooien. Overgebleven saus in sauskom erbij serveren. Voor de liefhebber: geef er atjar bij. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2106 KiloJoules 501 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 43 gram 28 gram 3 gram |