culinaire
zaken
.nl
Gehaktspiesen met pikante saus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
200
150
1
3
2
2
2
1
1
1
1
1
0.75
0.50
0.50
0.25
-
-
gram
gram
deciliter
eetlepel
stuks
stuks
eetlepel
theelepel
stuks
eetlepel
eetlepel
eetlepel
theelepel
eetlepel
stuks
eetlepel
naar smaak
naar smaak
gehakt (runder-,mager)
rijst (snelkook) ingrediënt info
tomaat (gezeefd) ingrediënt info
yogonaise
beschuit
ui (bos-)ingrediënt info
kruiden (nasi-)
maizena
eidooier
azijn (dragon-) ingrediënt info
ketjap (manis)
gember (bak-) ingrediënt info
sambal oelek
suiker
komkommer
boter (room-)
peper (wit) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Rijst koken volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Grill voorverwarmen op de hoogste stand. In een kom doen: gehakt, eierdooier, nasi kruidenmix. Beschuiten erboven fijnwrijven. Goed door elkaar mengen. Er 4 lange, stevige worstjes van vormen. 4 satestokjes in de lengte er doorheen steken. Op het grillrooster leggen en met een lekbak eronder in het midden van de grill schuiven, circa 8 minuten Regelmatig keren. Bosuitjes fijnsnipperen. In een pan de boter verhitten. 2/3 deel van de uitjes in circa 2 minuten bakken. Toevoegen: gember, gepureerde tomaten, 1 deciliter water, azijn, ketjap, sambal, suiker, zout en peper. Ca 5 minuten zachtjes koken. Intussen komkommer wassen en in plakjes snijden. Met wat zout bestrooien, In een kopje maizena met 2 eetlepels water glad roeren. Al roerende aan het tomatenmengsel toevoegen en blijven roeren tot een licht gebonden saus ontstaat. Op smaak brengen met suiker, azijn, zout en sambal. Gehaktspiezen op 2 borden leggen. Helft van de saus erover schenken. Komkommer en rijst ernaast. Yogonaise over de komkommer verdelen, rest van de ui erover strooien. Overgebleven saus in sauskom erbij serveren. Voor de liefhebber: geef er atjar bij.
Voedings-
waarde
Energie2106 KiloJoules
501 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
43 gram
28 gram
3 gram