culinaire
zaken
.nl
Gehaktbrood
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
225
200
75
50
1
1
1
1
1
1
1
0.50
0.25
-
gram
gram
gram
gram
gram
stuks
stuks
teentje
stuks
theelepel
stuks
eetlepel
theelepel
theelepel
naar smaak
gehakt (runder-,mager)
ananas (blik) ingrediënt info
saucijsjesvlees
olijf (groen)
meel (mais-)
ui ingrediënt info
peper (groen) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
chilipoeder
paprika (groen) ingrediënt info
peterselie (vers) ingrediënt info
oregano ingrediënt info
komijn
zout
Berei-
ding
Vermeng het gehakt met het saucijsjesvlees, de kleingesneden ui, knoflook, stukjes paprika, fijngehakte groene peper, fijngehakte olijven, maismeel (of paneermeel), ei, chilipoeder, oregano, komijn en zout. Kneed van het geheel een goed gemengd geheel. Beboter een kleine cakevorm en doe hier het mengsel in. Snij de schijven ananas in flinke stukken en leg deze bovenop het gehakt in de vorm. Dek de vorm af met aluminiumfolie. Bak het gehaktbrood ongeveer 1 uur in een op 175 graden Celcius voorverwarmde oven. Verwijder de laatste 15 minuten van de baktijd de aluminiumfolie, zodat de ananas lichtbruin van kleur kan worden. Serveer het gehaktbrood warm of koud en garneer het met peterselie.
Voedings-
waarde
Energie2358 KiloJoules
561 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
25 gram
36 gram
4 gram