culinaire zaken .nl |
Gehaktbrood | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Mexico | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 01:15 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 225 200 75 50 1 1 1 1 1 1 1 0.50 0.25 - |
gram gram gram gram gram stuks stuks teentje stuks theelepel stuks eetlepel theelepel theelepel naar smaak |
gehakt (runder-,mager) ananas (blik) saucijsjesvlees olijf (groen) meel (mais-) ui peper (groen) knoflook ei (kip) chilipoeder paprika (groen) peterselie (vers) oregano komijn zout | ||
Berei- ding |
Vermeng het gehakt met het saucijsjesvlees, de kleingesneden ui, knoflook, stukjes paprika, fijngehakte groene peper, fijngehakte olijven, maismeel (of paneermeel), ei, chilipoeder, oregano, komijn en zout. Kneed van het geheel een goed gemengd geheel. Beboter een kleine cakevorm en doe hier het mengsel in. Snij de schijven ananas in flinke stukken en leg deze bovenop het gehakt in de vorm. Dek de vorm af met aluminiumfolie. Bak het gehaktbrood ongeveer 1 uur in een op 175 graden Celcius voorverwarmde oven. Verwijder de laatste 15 minuten van de baktijd de aluminiumfolie, zodat de ananas lichtbruin van kleur kan worden. Serveer het gehaktbrood warm of koud en garneer het met peterselie. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2358 KiloJoules 561 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 25 gram 36 gram 4 gram |