culinaire zaken .nl |
Gebakken rijst 2 (Risotto arrosto) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 00:45 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | Ovenschotel | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 4 200 100 50 50 50 3 2 2 1 |
gram deciliter gram gram gram gram gram eetlepel eetlepel stengel stuks |
rijst bouillon (runder-) worst (Luganega) doperwt (diepvries) kaas (parmezaans) champignon boter (room-) olie (olijf-) peterselie selderij (bleek-) ui | ||
Berei- ding |
Verhit de olijfolie en fruit de ui en de fijngesneden bleekselderij 3 minuten Voeg de worst en de champignons toe en laat dit 2 minuten meebakken bak. Blus het af met de bouillon en laat het nog 20 minuten koken met gesloten deksel. Voeg de doperwtjes toe en laat nog 10 minuten koken. Voeg de peterselie toe. Breng 1 liter water aan de kook met 1 eetlepel zout. Voeg de rijst toe en kook dit 5 minuten Giet het af in een zeef en laat het uitlekken. Doe de rijst bij het groentemengsel. Vet een ovenvaste schaal in met boter, doe het rijst-groentemengsel erin en bestrooi het met de kaas. Verdeel de resterende boter in vlokjes over de kaas en laat het 20 minuten in de oven op 200 graden Celcius. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3724 KiloJoules 887 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 100 gram 24 gram 11 gram |