culinaire
zaken
.nl
Fricandeau (varkens, Italiaans)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
600
500
1
25
3
3
2
2
gram
gram
deciliter
gram
stuks
plakje
eetlepel
eetlepel
varkensfricandeau
tomaat ingrediënt info
wijn (wit,droog)
boter (room-)
ui (bos-)ingrediënt info
spek (ontbijt-)
pesto ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in smalle ringetjes. Snijd het spek in reepjes. Snijd bovenin het stuk fricandeau over de lengte drie inkepingen van 5 cm diep. Bestrijk deze met pesto en vul ze met de spekreepjes en de uiringetjes. Bind het vlees op drie plaatsen op met breikatoen. Snijd de tomaten in stukken en pureer ze. Wrijf de puree boven een kom door een zeef.
Berei-
ding
Verhit de boter en de olie in een braadpan. Bak de fricandeau rondom bruin en braad het vlees, met een deksel schuin op de pan, in 30 minuten gaar. Leg het vlees op een plank en houd het warm in aluminiumfolie. Roer de tomatensaus en de wijn door het bakvet en laat de saus 5 minuten inkoken. Voeg zout en peper naar smaak toe. Snij de fricandeau in plakken, leg die op een warme schaal en schep de saus erover.
Voedings-
waarde
Energie1828 KiloJoules
435 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
7 gram
39 gram
2 gram