culinaire zaken .nl |
Fricandeau (varkens, Italiaans) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:50 | |
Indelingen | Bewerkelijk | Vlees | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
600 500 1 25 3 3 2 2 |
gram gram deciliter gram stuks plakje eetlepel eetlepel |
varkensfricandeau tomaat wijn (wit,droog) boter (room-) ui (bos-) spek (ontbijt-) pesto olie (olijf-) | ||
Voor- berei- ding |
Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in smalle ringetjes. Snijd het spek in reepjes. Snijd bovenin het stuk fricandeau over de lengte drie inkepingen van 5 cm diep. Bestrijk deze met pesto en vul ze met de spekreepjes en de uiringetjes. Bind het vlees op drie plaatsen op met breikatoen. Snijd de tomaten in stukken en pureer ze. Wrijf de puree boven een kom door een zeef. | |||
Berei- ding |
Verhit de boter en de olie in een braadpan. Bak de fricandeau rondom bruin en braad het vlees, met een deksel schuin op de pan, in 30 minuten gaar. Leg het vlees op een plank en houd het warm in aluminiumfolie. Roer de tomatensaus en de wijn door het bakvet en laat de saus 5 minuten inkoken. Voeg zout en peper naar smaak toe. Snij de fricandeau in plakken, leg die op een warme schaal en schep de saus erover. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1828 KiloJoules 435 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 7 gram 39 gram 2 gram |