culinaire
zaken
.nl
Florentijnse lasagne
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
400
300
300
200
100
3
2
2
1
1
-
-
gram
gram
stuks
gram
gram
gram
eetlepel
stuks
theelepel
teentje
bekertje
naar smaak
naar smaak
gehakt (runder-)
sugo (olijven)
pasta (lasagne,wit) ingrediënt info
spinazie a la creme
kaas (belegen,20+)
kaas (belegen)
olie (olijf-) ingrediënt info
ui ingrediënt info
oregano ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
creme fraiche ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
Rasp de belegen kaas.
Berei-
ding
Oven voorverwarmen op 225 graden Celcius. Lasagna koken volgens gebruiksaanwijzing. Olijfolie verhitten. Ui circa 3 minuten zachtjes bakken. Knoflook erboven uitpersen. Gehakt toevoegen en rulbakken. Op smaak brengen met oregano, zout, peper. Sugo erdoor roeren. In steelpan magere kaas smelten. Creme fraiche erdoor roeren. Lage ovenschotel invetten, helft van gehaktmengsel erin scheppen. Hierover verdelen 1/4 lasagne, spinazie, 1/4 lasagne, 1/3 gehaktmengsel, rest van lasagne en kaassaus. Geraspte belegen kaas erover strooien. In midden van oven in circa 25 minuten bruin en gaar laten worden.
Voedings-
waarde
Energie30123 KiloJoules
7172 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
1358 gram
271 gram
48 gram