culinaire zaken .nl |
Florentijnse lasagne | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 01:00 | |
Indelingen | Oven | Rijst En Pasta | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 400 300 300 200 100 3 2 2 1 1 - - |
gram gram stuks gram gram gram eetlepel stuks theelepel teentje bekertje naar smaak naar smaak |
gehakt (runder-) sugo (olijven) pasta (lasagne,wit) spinazie a la creme kaas (belegen,20+) kaas (belegen) olie (olijf-) ui oregano knoflook creme fraiche peper zout | ||
Voor- berei- ding |
Rasp de belegen kaas. | |||
Berei- ding |
Oven voorverwarmen op 225 graden Celcius. Lasagna koken volgens gebruiksaanwijzing. Olijfolie verhitten. Ui circa 3 minuten zachtjes bakken. Knoflook erboven uitpersen. Gehakt toevoegen en rulbakken. Op smaak brengen met oregano, zout, peper. Sugo erdoor roeren. In steelpan magere kaas smelten. Creme fraiche erdoor roeren. Lage ovenschotel invetten, helft van gehaktmengsel erin scheppen. Hierover verdelen 1/4 lasagne, spinazie, 1/4 lasagne, 1/3 gehaktmengsel, rest van lasagne en kaassaus. Geraspte belegen kaas erover strooien. In midden van oven in circa 25 minuten bruin en gaar laten worden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 30123 KiloJoules 7172 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 1358 gram 271 gram 48 gram |