culinaire zaken .nl |
Eieren met spinazie (Uova alla Fiorentina) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 03:00 Bereiding : 00:45 | |
Indelingen | Ovenschotel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
5 450 60 20 10 4 - - - |
deciliter gram gram gram eetlepel stuks naar smaak naar smaak naar smaak |
melk spinazie (diepvries) boter (room-) bloem kaas (parmezaans) ei (kip) zout nootmuskaat peper | ||
Berei- ding |
Laat diepvriesspinazie ontdooien en uitlekken. Meng hem met 20 gram boter en zout en peper naar smaak. Verdeel de spinazie over een platte ovenvaste schaal. Druk, met de bolle kant van een eetlepel, vier kuiltjes in de spinazie en breek een ei in elk kuiltje. Kook de eieren. Bestrooi de eieren met zout en peper. Doe de rest van de boter, de bloem en de warme melk in een pan en breng het geheel al kloppend aan de kook. Laat de saus, onder af en toe roeren, 4 minuten doorkoken. Breng hem op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Roer de helft van de parmezaanse kaas door de de saus en bedek de spinazie en de eieren hiermee. Bestrooi de saus met de andere helft van de parmezaanse kaas en bak het gerecht 10 minuten in een voorverwarmde oven (200 graden Celcius) tot de eiwitten gestold zijn. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2831 KiloJoules 674 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 17 gram 45 gram 3 gram |