culinaire
zaken
.nl
Eieren met spinazie
(Uova alla Fiorentina)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
5
450
60
20
10
4
-
-
-
deciliter
gram
gram
gram
eetlepel
stuks
naar smaak
naar smaak
naar smaak
melk ingrediënt info
spinazie (diepvries)
boter (room-)
bloem ingrediënt info
kaas (parmezaans)
ei (kip)ingrediënt info
zout
nootmuskaatingrediënt info
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Laat diepvriesspinazie ontdooien en uitlekken. Meng hem met 20 gram boter en zout en peper naar smaak. Verdeel de spinazie over een platte ovenvaste schaal. Druk, met de bolle kant van een eetlepel, vier kuiltjes in de spinazie en breek een ei in elk kuiltje. Kook de eieren. Bestrooi de eieren met zout en peper. Doe de rest van de boter, de bloem en de warme melk in een pan en breng het geheel al kloppend aan de kook. Laat de saus, onder af en toe roeren, 4 minuten doorkoken. Breng hem op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Roer de helft van de parmezaanse kaas door de de saus en bedek de spinazie en de eieren hiermee. Bestrooi de saus met de andere helft van de parmezaanse kaas en bak het gerecht 10 minuten in een voorverwarmde oven (200 graden Celcius) tot de eiwitten gestold zijn.
Voedings-
waarde
Energie2831 KiloJoules
674 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
17 gram
45 gram
3 gram