culinaire
zaken
.nl
Curry met gehaktballetjes
(Kofta curry)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
500
10
4
3
3
2
2
2
1
1
1
1
1
1
-
-
gram
gram
theelepel
eetlepel
eetlepel
eetlepel
theelepel
theelepel
theelepel
stuks
stuks
teentje
stuks
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
gehakt (runder-)
tomaat ingrediënt info
kerrie (poeder)
olie ingrediënt info
puree (tomaten-)ingrediënt info
meel (paneer-)
ketoembar
chilipoeder
djahe
paprika (groen) ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
bouillon (vlees-,tablet)
peper (groen) ingrediënt info
ui ingrediënt info
kaneel (poeder)
zout
Berei-
ding
Voorbereiden: Gehakt, gemberpoeder, paneermeel, zout en ei door elkaar mengen. Tot kleine balletjes rollen. Ui pellen en fijnsniperen. Pepertje wassen, in de lengte halveren, pitjes verwijderen en fijnhakken. Tomaten inkruisen en enkele seconden onderdompelen in kokend water en ontvellen. In stukken snijden. Paprika wassen, schoonmaken en in kleine stukjes snijden. In een grote braadpan olie verhitten. Balletjes voorzichtig in 6 minuten rondom bruin bakken.Uit pan nemen. Aan bakvet ui, pepertje, kerriepoeder, ketoembar en kaneel toevoegen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Kruidenmengsel 3.5 minuten al roerende bakken. Tomaten , paprika, tomatenpuree en water toevoegen. Bouillontabletten erboven verkruimelen. 12 minuten zachtjes laten stoven, af en toe roeren. Gehaktballetjes toevoegen en nog 12 minuten zachtjes laten stoven. Op smaak brengen met zout en chilipoeder. Bereiden: Curry over borden verdelen.
Voedings-
waarde
Energie2729 KiloJoules
650 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
23 gram
28 gram
6 gram