culinaire zaken .nl |
Curry met gehaktballetjes (Kofta curry) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Spanje | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 01:00 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 500 10 4 3 3 2 2 2 1 1 1 1 1 1 - - |
gram gram theelepel eetlepel eetlepel eetlepel theelepel theelepel theelepel stuks stuks teentje stuks stuks stuks naar smaak naar smaak |
gehakt (runder-) tomaat kerrie (poeder) olie puree (tomaten-) meel (paneer-) ketoembar chilipoeder djahe paprika (groen) ei (kip) knoflook bouillon (vlees-,tablet) peper (groen) ui kaneel (poeder) zout | ||
Berei- ding |
Voorbereiden: Gehakt, gemberpoeder, paneermeel, zout en ei door elkaar mengen. Tot kleine balletjes rollen. Ui pellen en fijnsniperen. Pepertje wassen, in de lengte halveren, pitjes verwijderen en fijnhakken. Tomaten inkruisen en enkele seconden onderdompelen in kokend water en ontvellen. In stukken snijden. Paprika wassen, schoonmaken en in kleine stukjes snijden. In een grote braadpan olie verhitten. Balletjes voorzichtig in 6 minuten rondom bruin bakken.Uit pan nemen. Aan bakvet ui, pepertje, kerriepoeder, ketoembar en kaneel toevoegen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Kruidenmengsel 3.5 minuten al roerende bakken. Tomaten , paprika, tomatenpuree en water toevoegen. Bouillontabletten erboven verkruimelen. 12 minuten zachtjes laten stoven, af en toe roeren. Gehaktballetjes toevoegen en nog 12 minuten zachtjes laten stoven. Op smaak brengen met zout en chilipoeder. Bereiden: Curry over borden verdelen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2729 KiloJoules 650 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 23 gram 28 gram 6 gram |