culinaire
zaken
.nl
Chili con carne 3
(Gehaktschotel met bruine bonen)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
750
500
2.50
225
5
4
2
2
2
1
1
1
-
-
gram
gram
deciliter
gram
theelepel
eetlepel
stuks
eetlepel
teentje
theelepel
stuks
theelepel
naar smaak
naar smaak
gehakt (runder-)
boon (bruin,blik)
bouillon (runder-)
tomaat (blik) ingrediënt info
chilipoeder
puree (tomaten-)ingrediënt info
ui ingrediënt info
olie ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
oregano ingrediënt info
laurier (blad)
komijn
zout
peper (cayenne-) ingrediënt info
Berei-
ding
Verhit de olie in een grote pan en fruit hierin de fijngesneden uien met de knoflook ongeveer 3 minuten. Voeg het gehakt toe en bak dit onder voortdurend omscheppen tot het rul en lichtbruin geworden is. Voeg hieraan toe: tomaten met het sap uit blik, tomatenpuree, laurierblad, oregano, komijn, chilipoeder, cayennepeper of tabascosaus, bouillon en zout. Roer alles goed door elkaar en breng het aan de kook. Draai het vuur laag, en laat het gerecht ongeveer 45 minuten zachtjes doorkoken met de deksel op de pan. Voeg de bruine bonen toe en roer deze door de saus. Laat de chili con carne goed heet worden en serveer hem direct.
Voedings-
waarde
Energie3436 KiloJoules
818 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
25 gram
41 gram
3 gram