culinaire zaken .nl |
Chili con carne 3 (Gehaktschotel met bruine bonen) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Mexico | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 01:10 | |
Indelingen | Eenpansgerecht | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
750 500 2.50 225 5 4 2 2 2 1 1 1 - - |
gram gram deciliter gram theelepel eetlepel stuks eetlepel teentje theelepel stuks theelepel naar smaak naar smaak |
gehakt (runder-) boon (bruin,blik) bouillon (runder-) tomaat (blik) chilipoeder puree (tomaten-) ui olie knoflook oregano laurier (blad) komijn zout peper (cayenne-) | ||
Berei- ding |
Verhit de olie in een grote pan en fruit hierin de fijngesneden uien met de knoflook ongeveer 3 minuten. Voeg het gehakt toe en bak dit onder voortdurend omscheppen tot het rul en lichtbruin geworden is. Voeg hieraan toe: tomaten met het sap uit blik, tomatenpuree, laurierblad, oregano, komijn, chilipoeder, cayennepeper of tabascosaus, bouillon en zout. Roer alles goed door elkaar en breng het aan de kook. Draai het vuur laag, en laat het gerecht ongeveer 45 minuten zachtjes doorkoken met de deksel op de pan. Voeg de bruine bonen toe en roer deze door de saus. Laat de chili con carne goed heet worden en serveer hem direct. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3436 KiloJoules 818 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 25 gram 41 gram 3 gram |