culinaire zaken .nl |
Cannelloni uit Turijn | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:55 | |
Indelingen | Ovenschotel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
5 250 250 40 40 15 1 1 0.20 - |
deciliter gram gram gram gram stuks eetlepel stuks eetlepel naar smaak |
bouillon kaas (lichtbelegen) champignon bloem boter (room-) pasta (canneloni) bieslook paprika (rood) majoraan (gedroogd) peper | ||
Berei- ding |
Kook de cannelloni voor volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Tel het aantal pijpjes. Snij de kaas en de paprika in evenveel reepjes. Steek in ieder pijpje een reepje kaas, een reepje paprika en enkele sprietjes bieslook. Leg de pijpjes naast elkaar in een ingevette ovenschaal. Snij de champignons in plakjes en kook ze in de bouillon in 6 minuten gaar. Neem ze met een schuimspaan uit de bouillon. Smelt de boter in een steelpannetje en voeg de bloem toe. Laat deze even meefruiten. Voeg de helft van de bouillon toe en laat deze onder goed roeren met een garde tot een saus binden. Verdun deze met de rest van de bouillon. Voeg de champignons toe aan de saus en breng dit op smaak met peper en zout. Schenk de saus over de canneloni. Strooi wat majoraan over de saus. Dek de schaal af (eventueel met folie) en zet de schaal ongeveer 35 minuten in een hete oven (180 graden celsius). Geef hierbij een aparte salade, bijvoorbeeld spinazie-salade. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1544 KiloJoules 368 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 13 gram 21 gram 3 gram |