culinaire
zaken
.nl
Cannelloni uit Turijn
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
5
250
250
40
40
15
1
1
0.20
-
deciliter
gram
gram
gram
gram
stuks
eetlepel
stuks
eetlepel
naar smaak
bouillon
kaas (lichtbelegen)
champignon ingrediënt info
bloem ingrediënt info
boter (room-)
pasta (canneloni) ingrediënt info
bieslook ingrediënt info
paprika (rood) ingrediënt info
majoraan (gedroogd)
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Kook de cannelloni voor volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Tel het aantal pijpjes. Snij de kaas en de paprika in evenveel reepjes. Steek in ieder pijpje een reepje kaas, een reepje paprika en enkele sprietjes bieslook. Leg de pijpjes naast elkaar in een ingevette ovenschaal. Snij de champignons in plakjes en kook ze in de bouillon in 6 minuten gaar. Neem ze met een schuimspaan uit de bouillon. Smelt de boter in een steelpannetje en voeg de bloem toe. Laat deze even meefruiten. Voeg de helft van de bouillon toe en laat deze onder goed roeren met een garde tot een saus binden. Verdun deze met de rest van de bouillon. Voeg de champignons toe aan de saus en breng dit op smaak met peper en zout. Schenk de saus over de canneloni. Strooi wat majoraan over de saus. Dek de schaal af (eventueel met folie) en zet de schaal ongeveer 35 minuten in een hete oven (180 graden celsius). Geef hierbij een aparte salade, bijvoorbeeld spinazie-salade.
Voedings-
waarde
Energie1544 KiloJoules
368 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
13 gram
21 gram
3 gram