culinaire
zaken
.nl
Biefstuk met broccoli en amandelen
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
300
200
7.50
25
2
2
2
1
1
1
-
-
gram
gram
centiliter
gram
theelepel
eetlepel
stuks
eetlepel
theelepel
stuks
naar smaak
naar smaak
broccoli ingrediënt info
tournedos
cognac
amandel (schaafsel) ingrediënt info
chilipoeder
olie ingrediënt info
ui (bos-)ingrediënt info
puree (tomaten-)ingrediënt info
majoraan (gedroogd)
paprika (rood) ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Snijd de rozen van de broccoli en verdeel ze in kleine roosjes. Snijd de bosuitjes in stukjes van 2 centimeter. Maak de paprika schoon en snijd hem in stukjes van ca. 2 centimeter. Snijd de biefstuk in dunne plakjes. Bestrooi de plakjes met chilipoeder. Roer in een kommetje de cognac, tomatenpuree en majoraan door elkaar.
Berei-
ding
Verhit de wok op hoog vuur. Rooster de amandelen al omscheppend in circa 1 minuut goudbruin. Schep ze op een bord.
Verhit de olie in de wok en bak de plakjes biefstuk in 2 minuten al omscheppend bruin. Neem ze uit de wok. Bak de broccoli, bosui en paprika al omscheppend in circa 3 minuten knappend gaar. Voeg de biefstukplakjes en het cognacmengsel toe en verwarm het gerecht al omscheppend op hoog vuur tot het vocht verdampt is. Breng op smaak met zout en peper. Strooi de amandelen erover. Lekker met gebakken krielaardappeltjes.
Voedings-
waarde
Energie2754 KiloJoules
656 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
21 gram
25 gram
9 gram