culinaire zaken .nl |
Biefstuk met broccoli en amandelen | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Makkelijk Snel | Vlees Wok / Roerbakken | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 200 7.50 25 2 2 2 1 1 1 - - |
gram gram centiliter gram theelepel eetlepel stuks eetlepel theelepel stuks naar smaak naar smaak |
broccoli tournedos cognac amandel (schaafsel) chilipoeder olie ui (bos-) puree (tomaten-) majoraan (gedroogd) paprika (rood) zout peper | ||
Voor- berei- ding |
Snijd de rozen van de broccoli en verdeel ze in kleine roosjes. Snijd de bosuitjes in stukjes van 2 centimeter. Maak de paprika schoon en snijd hem in stukjes van ca. 2 centimeter. Snijd de biefstuk in dunne plakjes. Bestrooi de plakjes met chilipoeder. Roer in een kommetje de cognac, tomatenpuree en majoraan door elkaar. | |||
Berei- ding |
Verhit de wok op hoog vuur. Rooster de amandelen al omscheppend in circa 1 minuut goudbruin. Schep ze op een bord. Verhit de olie in de wok en bak de plakjes biefstuk in 2 minuten al omscheppend bruin. Neem ze uit de wok. Bak de broccoli, bosui en paprika al omscheppend in circa 3 minuten knappend gaar. Voeg de biefstukplakjes en het cognacmengsel toe en verwarm het gerecht al omscheppend op hoog vuur tot het vocht verdampt is. Breng op smaak met zout en peper. Strooi de amandelen erover. Lekker met gebakken krielaardappeltjes. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2754 KiloJoules 656 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 21 gram 25 gram 9 gram |