culinaire zaken .nl |
Avocado-sperziebonensalade (Ensalada de aguacote con ejotes) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Mexico | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:45 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 5 3 1 1 1 1 0.50 0.25 - - |
gram theelepel eetlepel stuks stuks eetlepel stuks theelepel krop naar smaak naar smaak |
boon (sperzie-,vers) sap (citroen-) olie (olijf-) ui paprika (rood) azijn avocado mosterd sla zout peper | ||
Berei- ding |
Maak de sperziebonen schoon en breek ze in stukjes. Kook de sperziebonen in water met zout in ongeveer 20 minuten bijna gaar. Laat de sperziebonen uitlekken en afkoelen. Vermeng de azijn met het citroensap, de mosterd, zout en peper. Voeg al kloppend met een garde scheutje voor scheutje de olie toe tot het een sausje is geworden. Schenk de saus over het sperziebonenmengsel en schep alles door elkaar. Laat de salade ongeveer 30 minuten op een koele plaats staan. Snij de avocado doormidden, verwijder de pit en schil de vruchthelften. Snij het vruchtvlees in blokjes. Schep de blokjes avocado voorzichtig door het sperziebonenmengsel. Leg enkele blaadjes sla op een schaal en leg hier het bonenmengsel op. Direct serveren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 798 KiloJoules 190 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 13 gram 3 gram 5 gram |