culinaire
zaken
.nl
Avocado-sperziebonensalade
(Ensalada de aguacote con ejotes)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
5
3
1
1
1
1
0.50
0.25
-
-
gram
theelepel
eetlepel
stuks
stuks
eetlepel
stuks
theelepel
krop
naar smaak
naar smaak
boon (sperzie-,vers)
sap (citroen-)
olie (olijf-) ingrediënt info
ui ingrediënt info
paprika (rood) ingrediënt info
azijn ingrediënt info
avocado ingrediënt info
mosterd
sla ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Maak de sperziebonen schoon en breek ze in stukjes. Kook de sperziebonen in water met zout in ongeveer 20 minuten bijna gaar. Laat de sperziebonen uitlekken en afkoelen. Vermeng de azijn met het citroensap, de mosterd, zout en peper. Voeg al kloppend met een garde scheutje voor scheutje de olie toe tot het een sausje is geworden. Schenk de saus over het sperziebonenmengsel en schep alles door elkaar. Laat de salade ongeveer 30 minuten op een koele plaats staan. Snij de avocado doormidden, verwijder de pit en schil de vruchthelften. Snij het vruchtvlees in blokjes. Schep de blokjes avocado voorzichtig door het sperziebonenmengsel. Leg enkele blaadjes sla op een schaal en leg hier het bonenmengsel op. Direct serveren.
Voedings-
waarde
Energie798 KiloJoules
190 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
13 gram
3 gram
5 gram