culinaire zaken .nl |
Aardappelsalade met mosterdkaas en walnoten | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:25 Bereiding : 00:05 | |
Indelingen | Salade | Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 250 150 75 9 4 4 4 1 1 - - |
gram gram gram gram eetlepel eetlepel stuks stuks bosje eetlepel naar smaak naar smaak |
aardappel (krieltjes) broccoli kaas (mosterd-) noot (wal-,gepeld) olie (olijf-) azijn wortel gember (geconfijt) ui (bos-) siroop (gember) peper zout | ||
Voor- berei- ding |
Kook de krieltjes in een laagje water met een snufje zout in ca. 15 min. gaar. Giet ze af en laat ze afkoelen. Verdeel de broccoli in kleine roosjes en kook ze in kokend water in 3 min beetgaar. Giet ze af en laat ze afkoelen. Snij de worteltjes in dunne plakjes, de bosuitjes in ringen en de kaas in kleine blokjes. Hak de walnoten en de gember fijn. | |||
Berei- ding |
Meng de fijngehakte gember met de azijn, de gembersiroop, een snufje zout, een snufje peper en de olijfolie. Schep de krieltjes, de broccoliroosjes, de wortel, de bosuitjes, de kaas, de walnoten en de gemberdressing door elkaar en verdeel de salade over 2 borden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 5449 KiloJoules 1297 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 57 gram 38 gram 13 gram |