culinaire
zaken
.nl
Aardappel/aspergegratin
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
450
400
3
250
100
5
2
1
1
-
-
gram
gram
deciliter
gram
gram
centiliter
theelepel
stuks
zakje
naar smaak
naar smaak
aardappel (golven) ingrediënt info
boon (wit,blik)
melk ingrediënt info
asperge (groen) ingrediënt info
kaas (Leerdammer)
wijn (wit,droog)
oregano ingrediënt info
kaas (mozzarella)ingrediënt info
saus (wit)
suiker
zout
Berei-
ding
Asperges wassen. Onderste harde stukken eraf snijden. In ruim water met zout en suiker circa 25 minuten koken. Intussen bonen afspoelen en laten uitlekken. 1 ovenschaaltje per persoon invetten. Oven voorverwarmen op 200 gram. Met zakje saus en melk een witte saus maken. Witte wijn erdoor roeren. Asperges afgieten.
Aardappelplakjes dakpansgewijs in ovenschaaltjes rangschikken. Asperges, bonen en kaas erover verdelen. Bestrooien met oregano. Witte saus erover schenken. In midden van oven in circa 35 minuten goudbruin laten worden.
Voedings-
waarde
Energie2424 KiloJoules
577 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
56 gram
36 gram
11 gram