culinaire zaken .nl |
Aardappel/aspergegratin | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:30 Bereiding : 00:35 | |
Indelingen | Groente | Oven | Vegetarisch | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
450 400 3 250 100 5 2 1 1 - - |
gram gram deciliter gram gram centiliter theelepel stuks zakje naar smaak naar smaak |
aardappel (golven) boon (wit,blik) melk asperge (groen) kaas (Leerdammer) wijn (wit,droog) oregano kaas (mozzarella) saus (wit) suiker zout | ||
Berei- ding |
Asperges wassen. Onderste harde stukken eraf snijden. In ruim water met zout en suiker circa 25 minuten koken. Intussen bonen afspoelen en laten uitlekken. 1 ovenschaaltje per persoon invetten. Oven voorverwarmen op 200 gram. Met zakje saus en melk een witte saus maken. Witte wijn erdoor roeren. Asperges afgieten. Aardappelplakjes dakpansgewijs in ovenschaaltjes rangschikken. Asperges, bonen en kaas erover verdelen. Bestrooien met oregano. Witte saus erover schenken. In midden van oven in circa 35 minuten goudbruin laten worden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2424 KiloJoules 577 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 56 gram 36 gram 11 gram |