culinaire zaken .nl |
Aardappel-kaassouffle met veldsla | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:45 Bereiding : 00:35 | |
Indelingen | Oven | Slank | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
750 200 2 4 4 2 1 1 1 - - |
gram gram deciliter stuks eetlepel eetlepel stuks stuks krop naar smaak naar smaak |
aardappel kaas (belegen) melk (halfvol) ei (kip) dressing (sla-,olievrij) bieslook (vers) paprika (rood) ui (sjalot) sla (veld-) zout peper | ||
Berei- ding |
Aardappels schillen en wassen. In pan met weinig water en zout, aardappels in 25 minuten gaar koken. Intussen de kaas raspen. Paprika wassen, schoonmaken en in kleine stukjes snijden. Eieren splitsen. Souffleschaal of ovenschaal (inhoud 2 liter) licht invetten. Veldsla wassen en uitslaan. In een slaschaal doen. Sjalotjes pellen en in dunne ringen snijden. over veldsla verdelen. Aardappels afgieten en fijnstampen. Al roerende zoveel melk toevoegen tot een stevige puree ontstaat. Bieslook erboven fijnknippen. Eierdooiers, kaas en paprika erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Oven voorverwarmen op 175 graden Celcius of gasstand 3. Eiwitten stijfkloppen en door aardappelpureemengsel scheppen. Overdoen in souffeschaal. In midden van de oven aardappelsouffle in ongeveer 30 minuten laten rijzen en goudbruin laten worden. Sladressing over veldsla schenken. Souffle direct opdienen. De veldsla er apart bij serveren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2037 KiloJoules 485 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 43 gram 27 gram 7 gram |