culinaire
zaken
.nl
Bloemkool met pittige saus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
3
2
1
1
0.28
0.25
-
eetlepel
teentje
stuks
theelepel
eetlepel
stuks
naar smaak
olie (mais-) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
kool (bloem-)ingrediënt info
paprika (poeder) ingrediënt info
azijn (naturel) ingrediënt info
ui ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Kook de bloemkool in zoveel water dat hij net onder water staat in 10 a 15 minuten gaar. Verwarm de olie en fruit de knoflook bruin. Schep het vervolgens uit het pannetje en fruit daarna de ui in de olie tot het glazig wordt. Haal de pan van het vuur. Roer er paprikapoeder, azijn, water en zout bij. Schenk deze saus over de uitgelekte bloemkoolroosjes. Doe een deksel op de pan en laat alles 10 minuten sudderen.
Voedings-
waarde
Energie410 KiloJoules
98 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
9 gram
2 gram
5 gram