culinaire zaken .nl |
Bloemkool met pittige saus | |||
Soort gerecht | Groentegerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 6 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Groente | Slank | Vegetarisch | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
3 2 1 1 0.28 0.25 - |
eetlepel teentje stuks theelepel eetlepel stuks naar smaak |
olie (mais-) knoflook kool (bloem-) paprika (poeder) azijn (naturel) ui zout | ||
Berei- ding |
Kook de bloemkool in zoveel water dat hij net onder water staat in 10 a 15 minuten gaar. Verwarm de olie en fruit de knoflook bruin. Schep het vervolgens uit het pannetje en fruit daarna de ui in de olie tot het glazig wordt. Haal de pan van het vuur. Roer er paprikapoeder, azijn, water en zout bij. Schenk deze saus over de uitgelekte bloemkoolroosjes. Doe een deksel op de pan en laat alles 10 minuten sudderen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 410 KiloJoules 98 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 9 gram 2 gram 5 gram |