culinaire
zaken
.nl
Asperges au gratin
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2
75
50
5
50
3
2
kilogram
gram
gram
centiliter
gram
stuks
stuks
asperge (wit) ingrediënt info
kaas (oud)
bloem ingrediënt info
creme fraiche ingrediënt info
boter (room-)
ei (kip)ingrediënt info
eidooier
Voor-
berei-
ding
Kook de asperge. Bewaar 2,5 deciliter van het kookvocht. Rasp de kaas.
Berei-
ding
Smelt de boter in een pan en roer de bloem erdoor. Schenk een deel van het aspergevocht erbij en blijf roeren tot een gladde massa ontstaat. Herhaal dit tot al het vocht is opgenomen. Laat de saus al roerend 3 minuten zachtjes doorkoken. Roer de creme fraiche (of slagroom), eierdooiers en 50 gram van de geraspte kaas erdoor. Leg een laag asperges in een ovenvaste schotel en schik een laag eieren erop. Schenk een deel van de saus erover. Herhaal dit tot de schotel is gevuld, maar zorg ervoor dat de bovenste laag uit saus bestaat. Strooi de resterende kaas erover. Plaats de schotel in een voorverwarmde oven (200 graden Celcius) en laat er in 15 minuten een bruin korstje op komen.
Voedings-
waarde
Energie1267 KiloJoules
302 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
15 gram
13 gram
5 gram