culinaire
zaken
.nl
Koffieshake met amandellikeur
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2.50
1.25
1
4
3
3
1
0.50
0.50
0.50
deciliter
deciliter
deciliter
stuks
eetlepel
eetlepel
eetlepel
zakje
theelepel
zakje
melk (halfvol) ingrediënt info
room (slag-)
ijs (vanille-room-)
bitterkoekje
koffie ingrediënt info
likeur (amandel-)
suiker
amandel (schaafsel) ingrediënt info
cacao (poeder)
slagroomversteviger ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Zet 1 deciliter sterke koffie en laat deze afkoelen. Bak in een koekepan op matig vuur het amandelschaafsel in circa 5 minuten knapperig en goudbruin. Schep het amandelschaafsel op een bord en laat het afkoelen.

Klop de slagroom met suiker en slagroomversteviger stijf. Doe de slagroom over in een spuitzak en leg deze tot gebruik in de koelkast.
Berei-
ding
Klop in een hoge kom de melk, de bolletjes vanille-ijs, de amandellikeur en de koffie met een staafmixer tot een schuimig mengsel. Verdeel de koffieshake over glazen en spuit in elk glas een toef slagroom. Bestrooi de slagroom met de geroosterde amandelen en cacaopoeder. Serveren met een bitterkoekje.
Voedings-
waarde
Energie1323 KiloJoules
315 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
27 gram
42 gram
0 gram