culinaire zaken .nl |
Koffieshake met amandellikeur | |||
Soort gerecht | Drank | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:05 | |
Indelingen | Feestelijk | Makkelijk | Snel | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2.50 1.25 1 4 3 3 1 0.50 0.50 0.50 |
deciliter deciliter deciliter stuks eetlepel eetlepel eetlepel zakje theelepel zakje |
melk (halfvol) room (slag-) ijs (vanille-room-) bitterkoekje koffie likeur (amandel-) suiker amandel (schaafsel) cacao (poeder) slagroomversteviger | ||
Voor- berei- ding |
Zet 1 deciliter sterke koffie en laat deze afkoelen. Bak in een koekepan op matig vuur het amandelschaafsel in circa 5 minuten knapperig en goudbruin. Schep het amandelschaafsel op een bord en laat het afkoelen. Klop de slagroom met suiker en slagroomversteviger stijf. Doe de slagroom over in een spuitzak en leg deze tot gebruik in de koelkast. | |||
Berei- ding |
Klop in een hoge kom de melk, de bolletjes vanille-ijs, de amandellikeur en de koffie met een staafmixer tot een schuimig mengsel. Verdeel de koffieshake over glazen en spuit in elk glas een toef slagroom. Bestrooi de slagroom met de geroosterde amandelen en cacaopoeder. Serveren met een bitterkoekje. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1323 KiloJoules 315 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 27 gram 42 gram 0 gram |