culinaire
zaken
.nl
Aardappelsalade 4
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
1
1
2
3
1
1
1
1
-
-
gram
eetlepel
eetlepel
eetlepel
eetlepel
eetlepel
eetlepel
theelepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
aardappel ingrediënt info
suiker
azijn (wijn-,wit) ingrediënt info
mayonaise ingrediënt info
room (zuur)
ui (bos-)ingrediënt info
bieslook ingrediënt info
mosterd (Frans)
peterselie (vers) ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
Snipper de peterselie fijn. Knip of snij de bieslook fijn. Snipper de
bosuitjes fijn. Kook de ongeschilde aardappelen in water met zout gaar. Laat ze afkoelen, pel ze en snijd ze in dobbelsteentjes.

Vermeng de suiker met de wijnazijn en begiet de aardappelen hiermee.

Maak een marinade van de mayonaise, zure room, bosui, bieslook en mosterd en meng dit voorzichtig met twee lepels door de aardappelen.
Plaats de salade in de koelkast tot de salade door en door koud is geworden.
Berei-
ding
Bestrooi voor het serveren met de peterselie en breng op smaak met
zout en peper.
Voedings-
waarde
Energie1024 KiloJoules
244 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
27 gram
4 gram
4 gram