culinaire zaken .nl |
Aardappelsalade 4 | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:25 Bereiding : 00:05 | |
Indelingen | Salade | Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 1 1 2 3 1 1 1 1 - - |
gram eetlepel eetlepel eetlepel eetlepel eetlepel eetlepel theelepel eetlepel naar smaak naar smaak |
aardappel suiker azijn (wijn-,wit) mayonaise room (zuur) ui (bos-) bieslook mosterd (Frans) peterselie (vers) peper zout | ||
Voor- berei- ding |
Snipper de peterselie fijn. Knip of snij de bieslook fijn. Snipper de bosuitjes fijn. Kook de ongeschilde aardappelen in water met zout gaar. Laat ze afkoelen, pel ze en snijd ze in dobbelsteentjes. Vermeng de suiker met de wijnazijn en begiet de aardappelen hiermee. Maak een marinade van de mayonaise, zure room, bosui, bieslook en mosterd en meng dit voorzichtig met twee lepels door de aardappelen. Plaats de salade in de koelkast tot de salade door en door koud is geworden. | |||
Berei- ding |
Bestrooi voor het serveren met de peterselie en breng op smaak met zout en peper. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1024 KiloJoules 244 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 27 gram 4 gram 4 gram |