culinaire
zaken
.nl
Zomerse tomatensalade
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
8
4
1
1
1
12
2
1
1
-
stuks
stuks
stuks
stuks
stuks
stuks
eetlepel
theelepel
teentje
naar smaak
tomaat ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
paprika (rood) ingrediënt info
paprika (groen) ingrediënt info
ui (rood) ingrediënt info
olijf
olie (olijf-) ingrediënt info
basilicum (vers)ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
peper (zwart) ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Pers de knoflook of snij deze zeer fijn. Hak de basilicum fijn. Kook
de eieren hard. Snij de rode ui in flinterdunnen ringen. Verwijder het zaad en de zaadlijsten van de paprika en snij deze in smalle reepjes. Snijd de gewassen tomaten en de eieren in dunne plakjes.
Berei-
ding
Leg de tomaat en ei-plakjes in een afwisselende volgorde kringsgewijs
op een platte ronde schaal, waarbij de buitenrand van de schaal wordt versierd met de reepjes gekleurde paprika.

Leg de uiringen op de plakjes tomaat en ei en verdeel de olijven over de salade.

Maak een dressing door de olijfolie, basilicum en knoflook in een afgesloten pot flink te schudden.

Sprenkel de dressing over de salade en maal er wat zwarte peper over.
Voedings-
waarde
Energie930 KiloJoules
221 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
21 gram
11 gram
5 gram