culinaire zaken .nl |
Zomerse tomatensalade | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Salade | Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
8 4 1 1 1 12 2 1 1 - |
stuks stuks stuks stuks stuks stuks eetlepel theelepel teentje naar smaak |
tomaat ei (kip) paprika (rood) paprika (groen) ui (rood) olijf olie (olijf-) basilicum (vers) knoflook peper (zwart) | ||
Voor- berei- ding |
Pers de knoflook of snij deze zeer fijn. Hak de basilicum fijn. Kook de eieren hard. Snij de rode ui in flinterdunnen ringen. Verwijder het zaad en de zaadlijsten van de paprika en snij deze in smalle reepjes. Snijd de gewassen tomaten en de eieren in dunne plakjes. | |||
Berei- ding |
Leg de tomaat en ei-plakjes in een afwisselende volgorde kringsgewijs op een platte ronde schaal, waarbij de buitenrand van de schaal wordt versierd met de reepjes gekleurde paprika. Leg de uiringen op de plakjes tomaat en ei en verdeel de olijven over de salade. Maak een dressing door de olijfolie, basilicum en knoflook in een afgesloten pot flink te schudden. Sprenkel de dressing over de salade en maal er wat zwarte peper over. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 930 KiloJoules 221 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 21 gram 11 gram 5 gram |