culinaire zaken .nl |
Creoolse banaansalade (Een lekkere frisse salade) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Rijst En Pasta | Salade | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 3 1 1 125 2 1 2 8 2 4 2 0.50 0.50 |
gram stuks eetlepel stuks gram eetlepel eetlepel plakje blaadje eetlepel eetlepel eetlepel theelepel theelepel |
rijst banaan sap (citroen-) appel druif (wit) noot (wal-) rozijn (blank) ananas (schijven) sla kokos (geraspt) mayonaise sap (citroen-) chilipoeder mosterdpoeder | ||
Voor- berei- ding |
Hak de walnoot fijn. Verwijder de pitten uit de witte druiven. Schil de appel en deze in stukjes. Snij de banaan in plakjes. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing en laat deze afkoelen. Maak een saus van de mayonaise, het citroensap, chilipoeder en mosterdpoeder. | |||
Berei- ding |
Vermeng in een kom de gekookte rijst met de plakjes banaan, het citroensap, de appel, druiven, walnoten, rozijnen en ananas en roer er de saus door. Verdeel de slabladeren over een platte serveerschaal, rangschik de rijstsalade er mooi op en besprenkel met de gemalen kokos. Maak deze salade zo kort mogelijk voor het opdienen klaar. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2888 KiloJoules 688 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 103 gram 15 gram 16 gram |