culinaire
zaken
.nl
Creoolse banaansalade
(Een lekkere frisse salade)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
3
1
1
125
2
1
2
8
2
4
2
0.50
0.50
gram
stuks
eetlepel
stuks
gram
eetlepel
eetlepel
plakje
blaadje
eetlepel
eetlepel
eetlepel
theelepel
theelepel
rijst ingrediënt info
banaan ingrediënt info
sap (citroen-)
appel
druif (wit) ingrediënt info
noot (wal-)
rozijn (blank) ingrediënt info
ananas (schijven) ingrediënt info
sla ingrediënt info
kokos (geraspt)
mayonaise ingrediënt info
sap (citroen-)
chilipoeder
mosterdpoeder
Voor-
berei-
ding
Hak de walnoot fijn. Verwijder de pitten uit de witte druiven. Schil
de appel en deze in stukjes. Snij de banaan in plakjes. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing en laat deze afkoelen.

Maak een saus van de mayonaise, het citroensap, chilipoeder en mosterdpoeder.
Berei-
ding
Vermeng in een kom de gekookte rijst met de plakjes banaan, het
citroensap, de appel, druiven, walnoten, rozijnen en ananas en roer er de saus door.

Verdeel de slabladeren over een platte serveerschaal, rangschik de rijstsalade er mooi op en besprenkel met de gemalen kokos.

Maak deze salade zo kort mogelijk voor het opdienen klaar.
Voedings-
waarde
Energie2888 KiloJoules
688 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
103 gram
15 gram
16 gram