culinaire zaken .nl |
Spies voor de barbecue - kruidige groentespies (Lekker bij geroosterde lamskarbonaadjes.) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Barbecue | Groente | Vegetarisch | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
4 1 0.50 0.50 16 3 1 1 1 50 - - - |
stuks stuks stuks stuks stuks eetlepel eetlepel eetlepel theelepel gram naar smaak naar smaak naar smaak |
ui courgette (groen) paprika (rood) paprika (geel) champignon olie (olijf-) honing munt (gedroogd) tijm kaas (feta) peper zout peper (cayenne-) | ||
Voor- berei- ding |
Snij van de courgette 16 plakjes van 2 centimeter dik. Snij de rode en gele paprika elk in 8 stukken en de uitjes in vieren. Boen de champignons schoon en rijg de groenten aan 8 houten of metalen grillpennen. | |||
Berei- ding |
Vermeng de olijfolie met de honing, munt, tijm, wat zout, peper uit de molen en een snufje cayennepeper en kwast de groentespiesjes hiermee vlak voor het roosteren in. Rooster de spiesje ongeveer 8 minuten. Af en toe omdraaien. Bestrooi de spiesjes dan met verkruimelde feta en rooster ze nog even, maar keer ze niet meer. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 816 KiloJoules 194 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 17 gram 7 gram 5 gram |