culinaire
zaken
.nl
Spies voor de barbecue - kruidige groentespies
(Lekker bij geroosterde lamskarbonaadjes.)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
4
1
0.50
0.50
16
3
1
1
1
50
-
-
-
stuks
stuks
stuks
stuks
stuks
eetlepel
eetlepel
eetlepel
theelepel
gram
naar smaak
naar smaak
naar smaak
ui ingrediënt info
courgette (groen)ingrediënt info
paprika (rood) ingrediënt info
paprika (geel) ingrediënt info
champignon ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
honing
munt (gedroogd) ingrediënt info
tijm ingrediënt info
kaas (feta)
peper ingrediënt info
zout
peper (cayenne-) ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Snij van de courgette 16 plakjes van 2 centimeter dik. Snij de rode en gele paprika elk in 8 stukken en de uitjes in vieren. Boen de champignons schoon en rijg de groenten aan 8 houten of metalen grillpennen.
Berei-
ding
Vermeng de olijfolie met de honing, munt, tijm, wat zout, peper uit de molen en een snufje cayennepeper en kwast de groentespiesjes hiermee vlak voor het roosteren in.

Rooster de spiesje ongeveer 8 minuten. Af en toe omdraaien. Bestrooi de spiesjes dan met verkruimelde feta en rooster ze nog even, maar keer ze niet meer.
Voedings-
waarde
Energie816 KiloJoules
194 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
17 gram
7 gram
5 gram