culinaire zaken .nl |
Aardappelsalade | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:25 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Salade | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2 2.50 0.50 0.50 - - 4 5 5 4 4 2 |
kilogram deciliter deciliter deciliter naar smaak naar smaak eetlepel stuks stuks stengel stuks eetlepel |
aardappel mayonaise sap (limoen-,vers) olie (olijf-) zout peper mosterd ei (kip) ui (voorjaars-) selderij (bleek-) augurk bieslook | ||
Voor- berei- ding |
Hak de bieslook fijn. Snij de augurk in plakjes. Snij de bleekselderij in plakjes. Snij de voorjaarsui in ringen. Kook de aardappelen circa 25 minuten in de schil. Pel ze en snijd ze in schijfjes. Kook de eieren hard, pel ze en snij ze in plakjes. | |||
Berei- ding |
Roer mayonaise, limoensap, olijfolie, zout, peper en mosterd tot een saus. Schep deze saus door de nog warme aardappelplakjes en laat dit afkoelen. Meng eierpartjes, lenteuitjes, bleekselderij en augurken door de aardappelen en strooi er bieslook over. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 6058 KiloJoules 1442 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 120 gram 28 gram 33 gram |